Sneu verlies Pals groep E&O

EMMEN - Zaterdag was Tongeren, de Belgische kampioen en bekerwinnaar, te gast in Emmen. Dit in het kader van de Belgisch/Nederlandse topcompetitie oftewel de Beneliga. De beginfase van het duel ging tot de stand van 4 ? 4 gelijk. Vervolgens namen de gasten het initiatief en kwam op een drie punten voorsprong, 4?7 en 5?8. Tijd voor Pals groep E&O coach Peter Portengen om een time out te nemen. Gevolgen had het niet direct want tot aan 7?10 bleef het verschil drie punten.
Maar werd halverwege de eerste helft iets sterker en kwam o.a. door twee treffers van Jan Gerald Mulder terug tot 10–11. Maar in plaats van de gelijkmaker op het scorebord te brengen was het weer Tongeren dat afstand nam en het verschil naar vijf wist te brengen 13–18. Gelukkig scoorden Jan Gerald Mulder en Tommie Falke nog voor de thuisclub en zorgden daarmee voor een iets dragelijker ruststand, 15–18.

De verwachting en hoop in Emmen was dat Pals groep E&O in de tweede helft uit een ander vaatje zou tappn. Dat gebeurde helaas niet. Het was Tongeren dat de voorsprong zelfs tot zeven punten zag groeien, 16–23. Een fikse afstraffing leek in de maak. De Emmenaren waren echter niet van plan om het debuut in de Beneliga als een nachtkaars uit te laten gaan.

Met een sterke Tommie Falke (2 treffers) in de break en een slimme Leon van Schie (3 treffers) op de cirkel werd de achterstand teruggebracht tot twee punten, 22 – 24. Opgezweept door het thuispubliek scoorde Sonni de Jonge 23–24 en bracht Iso Sluijters beide ploegen op gelijke hoogte, 24–24. Een mooie avond lag in het verschiet toen Jan Gerald Mulder Pals groep E&O op voorsprong bracht, 25–24. Tongeren wankelde en leek rijp voor de slachting.

Maar door het missen van een aantal kansen van de thuisploeg bleef de Belgische kampioen in de wedstrijd. Dat had het in deze fase te danken een Zef Hamers.  De strijd ging tot 29–29 gelijk op. Tongeren scoorde 29–30 maar het was Joeri Verjans die E&O weer op gelijke hoogte bracht, 30–30. Met 60 gespeelde minuten op het scorebord kreeg Tongeren nog een vrije worp te nemen. Een mooi klusje voor de boomlange Tuur Depreter. Hij verschalkte het verdedigingsblok en de keeper van E&O waardoor de drie punten alsnog mee naar België gingen.