Sterk herstel Huyser E&O tegen Kwiek

RAALTE - De dames van Huyser E&O hebben zich prima hersteld van de nederlaag donderdag in Amsterdam om de supercup tegen VOC. In Raalte kreeg Kwiek een flink pak slaag, 19 ? 32. Interim coach Diana Abbingh was zeer tevreden met het resultaat. ?Als team hebben we geconcentreerd gespeeld, daarnaast was de balans goed. Het accent lag vandaag op de dekking. Doelstelling was om onder de 20 tegentreffers te blijven, dat is gelukt.?. Traditiegetrouw begint E&O sterk aan een wedstrijd. Tegen Kwiek was dat geen uitzondering. Na 7 minuten spelen stond het 1 ? 6.
Kwiek kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd (6 – 9) maar echt in gevaar kwam de voorsprong voor de emmense dames niet, ruststand 10 – 16.

E&O begon tam in de tweede helft waardoor Kwiek terug kon komen tot 13 – 17. Dat was eigenlijk ook het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Vervolgens was het eigenlijk alleen nog E&O wat de klok sloeg, eindstand 19 – 32. Topscoorder aan de kant van Huyser E&O was Nicol Kooiker met zes treffers. Daarnaast keepten Manon Berends (eerste helft) en Tess Wester (tweede helft) een prima partij met respectievelijk 9 en 8 stops.

Door de tweede winst van het seizoen bezet E&O nu de zesde plaats in de ere divisie. Pas op 6 november komen de dames weer in actie. Dan staat de pittige uitwedstrijd in Den Haag tegen Hellas op het programma.