Sterke seizoensstart dames Huyser E&O

EMMEN - De handbaldames van Huyser E&O zijn het seizoen sterk begonnen. In de eigen Ben Kwijt Arena werd het Limburgse B.F.C. na een 17?11 ruststand uiteindelijk met maar liefst 36 ? 23 verslagen. Dat het een zo?n eclatante overwinning zou worden was in het begin van het duel zeker niet te zien. De gasten uit Beek namen een 0 ? 2 voorsprong en de thuisploeg had de grootste moeite om te scoren. Pas in de 5e minuut bracht Karin Veltrop de eerste treffer op het scorebord (1?2). Vervolgens moest er nog vijf minuten worden gewacht op treffer nummer twee (2?4) die op naam kwam van Mur?l Messchaert.

De ommekeer in de wedstrijd kwam na zestien minuten spelen toen trainer/coach Joop Fiege Lois Abbingh binnen de lijnen bracht. De jeugd international drukte direct haar stempel op de wedstrijd en een 6 – 8 achterstand werd mede door vier treffers van Lois Abbingh omgezet in 13–10 voorsprong. Lois Abbingh. De druk was van de ketel en Huyser E&O ging steeds vrijer spelen.

Op dat moment maakte Thorey Rosa Stefansdottir, een andere smaakmaakster haar competitiedebuut. Met haar snelle en doeltreffende spel stal ze de harten van het Emmer publiek. De thuisploeg liep verder uit en bij de rust was de voorsprong opgelopen tot 17–11.  Na rust verslapte Huyser E&O niet en breide het de voorsprong via 22–14 en 31–21 uit naar uiteindelijk een 36–23 einduitslag.

De doelpunten van Huyser E&O werden gescoord door Lois Abbingh 8, Thorey Rosa Stefansdottir 7, Muriél Messchaert 5, Karin Veltrop 4, Nicol Kooiker 3, Sanne Hoekstra 2, Annelies Kok 2, Anke Weggemans 2, Leonie Oldenburger 2 en Lita Moesker 1.