Twee punten voor Pals groep E&O in het kerstpakket

EMMEN - De heren van Pals groep E&O gaan de feestdagen met een goed gevoel in. Het laatste competitieduel, zaterdag in eigen huis tegen Fiqas Aalsmeer, werd met een 30?26 overwinning afgesloten. De editie van zaterdag tussen de beide kemphanen zal niet de geschiedenisboeken in gaan als het meest spectaculaire duel ooit. Maar wel is zichtbaar dat E&O, sinds de komst van trainer Peter Portengen anderhalf jaar geleden, grote stappen heeft gemaakt.
Tot aan de 21e minuut bij een 10–10 stand ging het duel gelijk op. De tussensprint naar 14–10 was bepalend voor de rest van het duel. In het restant van de eerste helft was Aalsmeer niet bij machte om echt dichterbij te komen. E&O leek het moeilijk te krijgen toen Elgar Feddema drie minuten voor het rustsignaal met een tijdstraf aan de kant kwam te zitten en Kevin Hooyman het verschil naar twee toe bracht, 14–12. Aalsmeer kreeg de kans om op één treffer te komen, maar keeper Marco Woltersom was een te grote sta in de weg. Aan de andere kant was het wel raak. Leon van Schie scoorde namens E&O in de laatste seconden voor rust via de break: 15–12.

In de eerste vijf minuten na rust kende E&O haar beste periode en liep het uit naar een 19–14 voorsprong. Echt doordrukken kon of deed de formatie van Portengen niet, waardoor de hoop op een goed resultaat bleef leven bij de gasten uit Aalsmeer.

Maar ondanks dat E&O niet haar beste wedstrijd speelde kwam de overwinning nooit echt meer in gevaar en wonnen de Emmenaren uiteindelijk met 30–26.