Uitmuntende teamprestatie Nederlandse handbalsters

ROTTERDAM - Voor een sfeervolle ambiance van 1500 toeschouwers heeft het Nederlands damesteam <19 zondag ook de derde wedstrijd van het EK in eigen land met ruim verschil gewonnen. Na Oostenrijk (35-27) en de Oekraine (34-24) werd titelverdediger middels een uitmuntende teamprestatie uit de winnaarsronde gehouden: 31-25. Bij de rust leidde de Scandinavische dames nog met ??n punt verschil: 12-13. In de winnaarsgroep speelt Oranje <19 dinsdag tegen Roemeni?, een dag later tegen Spanje dat verrassend Rusland uitschakelde. Samen met Nederland gaat Oostenrijk door naar de volgende ronde, de behaalde overwinning neemt Nederland ook mee.

Linkerhoekspeelster Sanne Hoekstra had het voorafgaand aan de wedstrijd al aangekondigd. ,,Als we ooit van de Noren kunnen winnen, is het tijdens dit toernooi. Wij spelen erg goed, Noorwegen heeft toch wat problemen.’’ Die woorden werden bewaarheid, de Nederlandse ploeg begon in Arnhem wat nerveus, maar herpakte zich snel. ,,We zijn nooit in paniek geraakt. In het begin ontbrak even de structuur, maar dat werd tijdig opgelost. De speelsters gaan voor elkaar door dik en dun, ze weten dat ze elkaar nodig hebben’’, zo verklaarde bondscoach Monique Tijsterman die beginfase.

Na een achterstand van 2-4 werd het 6-4, mede door de inbreng van cirkelspeelster Sabrina van der Mast die een uitstekende wedstrijd speelde. Tot beste speelster van de wedstrijd werd keepster Larissa van Dorst uitgeroepen, zij verrichtte dan ook op soms cruciale momenten enkele spectaculaire reddingen. ,,Larissa heeft al drie wedstrijden goed gekeept’’, aldus Tijsterman.

Waar het succes van het Nederlands team eindigt, valt nog met geen zinnig woord te zeggen. Maar de weg naar de laatste dag in Rotterdam, als in het weekeinde om de medailles wordt gestreden, lijkt open te liggen. ,,Het spel van Roemenië gaan we eerst rustig analyseren. Spanje kennen we goed, we hebben onlangs twee keer tegen hen gespeeld, in Vigo en hier in Arnhem. Een hele zware tegenstander, maar in deze vorm is niets onmogelijk’’, zei assistent-coach Henk Groener.

Doelpunten Nederland: Lois Abbingh 10, Estavana Polman 5, Sabrina van der Mast, Angela Malestein, Becky van Nijf (allen 3), Celine Michielsen, Sanne Hoekstra, Lynn Knippenborg (allen 2), Tamara van der Pijl 1.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda