Volendam maatje te groot voor Pals groep E&O

VOLENDAM - De heren van Pals groep E&O zijn de tweede helft van de nacompetitie begonnen met een 31 ? 21 nederlaag in en tegen Volendam. Grote uitblinker en sta in de weg voor E&O was Martijn Cappel. Vorige week bezorgde de Volendam keeper zijn ploeg al de winst uit tegen de Lions. Zaterdagavond in de Sporthal Opperdag deed hij het tegen E&O nog eens dunnetjes over.

Patrick Miedema, nu nog uitkomend voor Volendam maar het komend seizoen te bewonderen in het shirt van E&O, opende de score. Volendam liep uit naar een 4 – 1 voorsprong maar  knokte zich terug tot op een punt, 5 – 4. De tweede uitlooppoging van Volendam was wel succesvol. Met een verschil van vier (11- 7) bleek later het beslissende gaatje te zijn gemaakt. In de slotseconden van de eerste helft werd het nog even hectisch. Leon van Schie scoorde, ondanks de overtreding van Jasper Snijders op hem, 15 – 11.

Snijders kon wel, met nog 4 seconden te spelen met 2 minuten naar de kant. Boy van Limbeek wilde vanaf de afworp op doel gooien maar trof de vijf meter verderop staande Erik Huizing recht in het gezicht. Huizing ging gestrekt naar grond en van Limbeek kreeg direct rood van het scheidsrechterskoppel Bakema en Smit. In theorie was de beslissing van de arbitrage terecht. Aan de andere kant kon iedereen zien dat van Limbeek absoluut de intentie niet had om Huizing te raken. Ruststand 15 – 11.

Ondanks het dubbele ondertal was het Volendam dat in de tweede helft via Dorenkamper de score opende, 16 – 11. Vervolgens stopt Cappel de 7 meter van Tommie Falke. Patrick Miedema liet even later wel zien hoe je een strafworp benut, 17 – 11. Met twee opeenvolgende treffers van Herman Tol was voor E&O het pleit beslecht, 19 – 12. Volendam kon de wedstrijd rustig uitspelen en won uiteindelijk dik verdiend met 31 – 21.

Wil E&O nog een rol van betekenis gaan spelen in de nacompetitie dan zal het roer nu toch echt om moeten. Teveel spelers staan er niet op de momenten, dat het nodig is. E&O hoeft niet naar andere teams of resultaten te kijken. Het zal eerst zelf een betere prestatie neer moeten zetten. Te beginnen komende vrijdag wanneer Vos Investment Lions op bezoek komt in Emmen.