Wanprestatie Pals groep E&O in Venlo

EMMEN/VENLO - Hoe groot kan een contrast zijn. Vorig week zaterdag was Pals groep E&O nog ontevreden met een punt, na een prima partij handbal, tegen Vos Investment Lions. Een week later gaat de ploeg met het schaamrood op de kaken van het veld na een 26 ? 25 nederlaag tegen laagvlieger Loreal. E&O zat in de goed gevulde Sporthal Craneveld geen moment in de wedstrijd. 2 keer 30 minuten was het zowel aanvallend als verdedigend niet goed wat de emmenaren lieten zien. De complimenten zijn dan ook voor tegenstander Loreal dat zich letterlijk en figuurlijk vanaf de eerste minuut vastbeet in E&O.
De eerste helft ging tot 8 minuten voor de rust gelijk op, 9 – 9. Maar het eerst signaal van een deuk in het bastion E&O werd zichtbaar toen Loreal drie maal op rij scoorde, 12 – 9. Maar door treffers van Leon van Schie, Erik Huizing en Lars Sørensen kon E&O  toch nog op gelijke hoogte komen, 12 – 12.

Ook in de tweede helft was E&O niet in haar goede doen en ging het duel gelijk op. Toen Lars Sørensen in de 29ste minuut de 25 – 25 op het scorebord bracht leek E&O genoegen te moeten nemen met een punt. Of anders gezien, zou het misschien blij moeten zijn met een punt. Maar een vrije worp met nog twee seconden op het scorebord zorgde voor vreugde taferelen bij de Venlonaren. Eindstand 26 – 25.

Zijn er excuses voor de nederlaag? In principe niet. E&O heeft beter spelersmateriaal en de randvoorwaarden om tophandbal te spelen zijn bij E&O al sinds jaar en dag aanwezig. Iedereen zal ontkennen dat er sprake is van onderschatting. Maar als dat niet zo is dan moet E&O zich misschien wel zorgen gaan maken. Spelers als Sonni de Jonge, Karim Tamim en  Maarten Lueks hadden de hele week niet getraind, maar mag dat een overwinning van E&O in de weg staan? Van Loreal mag E&O, ook niet in goede doen, niet verliezen.