Hockeydames in zinderend competitieslot naar kampioenschap

EMMEN- In een werkelijk zinderen competitiefinale maakten de dames van hockeyclub Emmen zondag duidelijk terecht te zijn gepromoveerd naar de derde klasse. ?Angstgegner? en mede-promovendus Steenwijk kwam op bezoek en beide koplopers in deze vierde klasse F zouden in deze wedstrijd bepalen wie kampioen zou worden. Voor Steenwijk was het de laatste wedstrijd, Emmen treft alleen nog hekkensluiter Salland, dat normaal gesproken met forse cijfers om de oren wordt geslagen.

Een gelijkspel zou voor Emmen voldoende zijn om de titel in de wacht te slepen. Maar daar zag het er in de eerste helft allerminst naar uit. Binnen vijf minuten had Steenwijk een 0-1 voorsprong te pakken, mede door de wat matige inzet van de Emmer dames. Met name achterin bleek Emmen onnodige foutjes te maken die door de strak leidende scheidsen Berkhout en Smit deskundig op waarde werden geschat. Zo kwam Emmen vrij snel weer langszij door de snelle Dide Smit maar konden de gasten toch weer met een comfortabele 1-2 stand de rust in. Opnieuw door onnodig geklungel in de achterste linies.

Direct na de thee denderde Steenwijk nog even in hetzelfde ritme door en leek Emmen te worden verpletterd. Nog in dezelfde minuut van de afslag stond het 1-3, een vrij uitzichtloze stand voor Emmen normaal gesproken.
Toch wisten de dames van het coachduo Bolz/Westhoff zich snel te herpakken en was het opnieuw Dide Smit die voor de aansluiter zorgde. Met wat tactische adviezen van het trainersduo Angela van Duijn en Stan Hoebers kwam er met Dide Smit en de beide zusjes Neefs een overwicht aan uitgebalanceerd en sterk tactisch inzicht in de groep.

De sluwe Mareth Westhoff tooonde zich wederom van haar sterke kant (het maken van treffers) en zorgde voor de gelijkmaker. Daardoor viel de spanning bij de Emmer dames weg en leek het kampioenschap veilig. Maar juist in die houding school toch nog enig gevaar toen scheids Smid geheel terecht nog een strafcorner aan Steenwijk toewees. De dames konden van deze kans niet profiteren en zo leek het een kwestie van tijd voor Emmen. Maar nou de druk eenmaal was verdwenen werden de laatste speldenprikjes van de Emmer dames steeds gevaarlijker en kon uiteindelijk de afscheid nemende Kirsten Haanstra voor de bevrijdende treffer tekenen: 4-3.

Hiermee leek het kampioenschap helemaal veilig en bleken deze winstpunten een kroon op weg naar promotie naar de derde klasse. Het team van teammanager Charlotte Havelaar blijft voor de rest in tact en weet zich nu al zeker van de aanvulling van nog enkele talentvolle jeugdspeelsters voor de aankomende derde klasse.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda