Slechte start Heren Bedrocks

EMMEN - Zondag begon de competitie voor de heren van de Bedrocks, thuis waren de Northern Stars uit Leeuwarden de tegenstander. De wedstrijd werd gespeeld onder de uitstekende leiding van de scheidsrechters Ralph Seijkens en Robbin Vording.


Traditiegetrouw mochten 2 pupillen van de week, Alex Uiterwijk Winkel en Jasper Koopman(foto) de eerste bal van de wedstrijd gooien. In tegenstelling van het afgelopen seizoen gaan de Emmenaren met slechts 1 herenteam de competitie in, wat betekend dat er meer ruimte is voor wisselspelers.

Voor Bedrocks begon Devi Seijkens op de heuvel, maar deze kon geen vat krijgen op het slaggeweld van de Friezen. Er werden wat fouten gemaakt aan Emmer zijde en na een aantal honkslagen was de tussenstand in de 1e inning al 0-8 in het voordeel van de Stars. Seijkens werd gewisseld voor Marijn Mast die de inning wist te beëindigen. De inningen die volgden waren ook voor de Stars.


Bedrocks wist af en toe nog een puntje te maken, maar kwam niet dichterbij. De Friezen bouwden de voorsprong gestaag uit tot een 5-18 eindstand. Positief was dat de Bedrockers ondanks de grote achterstand als een hecht team de moed niet liet zakken. Dat waren voor coaches Marco Mast en Alex ten Hoor positieve punten om op verder te borduren dit seizoen. Zondag spelen de heren tegen The Blokes in Veendam.

Pupillen.
Na 2 oefentoernooien, 1 in Hengelo en 1 op het ‘thuishonk’ gespeelde Bedrocks Pre Season Jeugdtoernooi was het tijd om te kijken of de pupillen klaar zijn voor de competitie. Voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen togen de pupillen van de Bedrocks zaterdag naar Meppel.

Emmen kon in de eerste 3 inningen in de aanval niet zo veel brengen, startende pitcher voor Emmen Jasper Koopman(foto) hield de Devils goed in toom, waardoor ook Meppel niet tot scoren kwam en lange tijd bleef de stand op 0-0.


In de 4e slagbeurt voor Emmen wist Floris Gon het eerste honk te bereiken door een prachtige honkslag dwars door het midden. Daardoor wist hij door een gestolen honk en vervolgens 2x een doorgeschoten bal het eerste punt aan te tikken. Maar de Meppeler Devils wisten ook gelijk te scoren en met 2-1 uit de 4e inning te komen.

In de 6e(!) inning werd het gelijkmakende punt voor de Bedrocks gescoord door catcher Alex Uiterwijk Winkel, die zijn slagbeurt begon met een prachtige 2 honkslag in het rechtsveld. Een gestolen 3e honk en een doorgeschoten bal bij de catcher zorgde ervoor dat de stand gelijk werd. In de laatste gelijkmakende slagbeurt wisten de Blue Devils nog 1 maal te scoren wat hun de winst opleverde. Een verdedigend sterk Bedrocks team wat het in de aanval heeft laten liggen aldus de coaches van de Bedrocks.

Aspiranten
De aspiranten van Bedrocks traden zaterdagochtend aan in Drachten tegen de plaatselijke Diamonds die voor dit team aangevuld zijn met een aantal spelers van de White Cats uit Sneek. De Emmenaren begonnen voortvarend aan hun eerste slagbeurt met maar liefst 6 punten. De werper van Drachten was een makkelijke prooi voor Bedrocks. In de gelijkmakende slagbeurt scoorde Drachten 3 punten waardoor de spanning iets terug kwam.

Wim koopman

De tweede inning was compleet anders toen Drachten een van hun meest belovende werpers op de pitchersplaat zette. De Emmenaren kregen geen grip op de snelle ballen en wisten 2 innings niet te scoren. Drachten daarentegen had behoorlijk wat slagkracht wat resulteerde in 9 punten. In de laatste slagbeurt kon Bedrocks toch nog met drie punten de eindstand op een acceptabele 12-9 stand brengen. Al met al een spannende en leerzame eerste wedstrijd van het seizoen.

Junioren
Zaterdagmorgen zette het 2e juniorenteam op de Meerdijk een uitstekende prestatie neer door met 10-9 van Blue Hawks uit Zwolle te winnen. In de middag ging het 1e juniorenteam uitstekend van start in de competitie door met 22-1 van The Pioneers uit Assen te winnen.

Het grote krachtsverschil werd al in de eerste inning duidelijk, mede door een homerun van Luc van Brero(foto)werd het in opbouw zijnde team van Pioneers overklast. Aanstaand weekend tegen Blue Hawks uit Zwolle wordt meer tegenstand verwacht.

Programma op de Meerdijk; Zaterdag 10.00 uur: Pupillen – The Knights, 11.00: Aspiranten-The Pioneers, 14.30: Junioren 1 – Blue Hawks. (foto's Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda