Mooie prestatie Bedrocks heren en junioren 1

DEVENTER - Het herenteam van trainer coach Marco Mast dat te kampen heeft met een groot aantal blessures, speelde zondagmiddag in Deventer tegen The Eagles. Met Kevin Vording als startend werper en Bart-Jan van der Toom achter de plaat, stond het na de eerste inning 4-4.


Marco Mast


In de volgende inning nam Bedrocks met onder anderen een fraaie 2-honkslag door Bartp-Jan van der Toom(foto) een 7-10 voorsprong. Hoewel de Eagles nog eens langszij kwam, werkte Bedrocks even gestaag aan de winst als de voortdurend neerdalende regen.

Bedrocks 1e honkman had Michel Kraayeveld had een lastig middag, aangezien hij regelmatig onnauwkeurig aangegooide ballen te verwerken kreeg.


Terwijl in de omgeving vreugdevuurwerk vanwege de promotie van Go Ahead Eagles was te horen slaagde sluitend pitcher Melvin Brandjes (foto) er in de Deventer honkballers van het scoren te houden, mede door prachtige vangballen door linksvelder Harry van Vondel en midvelder Arjan Koreman.

Dat er na ruim vier uur was de wedstrijd ten einde met een mooie 19-20 voor Bedrocks wat daarmee de derde plaats in de competitie pakt.

Junioren 1
Zaterdag speelde het 1e juniorenteam in het Pim Mulierstadion te Haarlem tegen Kinheim. Na 4 innings was de stand 3-3 mede door prima pitching van Scott Schulting. De Haarlemmers wisten echter in de 5e inning een 7-4 voorsprong te nemen, waarna Bedrocks in de 7e inning iets in liep; 7-6. Hierna volgde een hectische 8e inning waarin Bedrocks 9 keer scoorde en een voorsprong van 7-15 opbouwde.


In de gelijkmakende 8e inning kwam Kinheim nog terug op de tot dan toe prima pitchende reliever Max Kamp(foto) en mocht nog 4 keer scoren maar Bedrocks liet het niet verder komen dan de 11-15 eindstand.

De aantrekkelijke en spannende wedstrijd met goed slagwerk en prima pitching werd af gewisseld met goede verdedigende acties onder andere door 2 mooie vangballen van outfielder Tim Korstanje (boven)in de 8e inning. Een prima prestatie van de Emmer junioren.

Junioren 2
Het 2e juniorenteam moest zaterdag op de Meerdijk met eindstand 12-25 zijn meerdere erkennen in de Deventer Eagles.

Aspiranten
De Emmer aspiranten speelden in Assen tegen Pioneers. Met de uitstekend werpende Hugo Hoezen op de heuvel leek het in het begin nog een redelijk spannende wedstrijd te worden. Het team werd dit keer versterkt met twee pupillen, Alex Uiterwijk en Thimo Czudar. Zij konden prima meekomen op dit niveau. Het was wel even wennen aan de grotere afstanden en de iets grotere bal. De verdediging liep op zich goed, alleen was de slagkracht van de Asser jongens toch iets groter wat uiteindelijk resulteerde in een 17-2 nederlaag voor Bedrocks

Pupillen
De pupillen misten in Drachten tegen de Diamonds, de basisspelers Alex Uiterwijk Winkel en Thimo Czudar de het aspirantenteam van de Bedrocks te versterkten. Op voorhand een zware klus voor de Bedrocks pupillen. Emmen begon sterk aan slag met een 2 honkslag van Jeffrey Koster en kort daarop een schitterende homerun in centerfield van pitcher Lisanne Mol, waardoor 2 punten werden aangetikt. Pitcher Mol van de Bedrocks voelde de druk maar ze wist zich prima staande te houden onder het slaggeweld van de Drachten Diamonds.

Er werden 5 punten gescoord in de eerste slagbeurt. De Diamonds scoorden in de volgende inningen nog 10 keer. Op mooie een honkslag van Dariën Vinke en Vincent Ester werden nog eens 2 punten gescoord voor de Emmenaren , maar brachten helaas ook geen keerpunt in de wedstrijd. De pupillen van Emmen hebben zich kranig geweerd, en wederom mooi honkbal laten zien. Eindstand 15-4 in het voordeel van de Diamonds.
(foto’s Bert Springer)

Jubileum
Zaterdag aanstaande wordt het 35 jarig bestaan van de Emmer soft en honkbalclub op gevierd met vanaf 13.00 een aantal wedstrijden met leden en oud-leden. Om ca 17.00 zal wethouder Bauke Arends een toespraak houden waarbij ook de naam van het vernieuwde clubhuis bekend gemaakt zal worden.

Programma Meerdijk: Zaterdag 10:00 Pupillen – Knights. 12.00 Jubileum toernooi. Zondag 14:00 Heren HTH/Giants

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda