Honkbaltalent verlaat Bedrocks Emmen.

EMMEN - De Emmer junioren honkballer Scott Schulting vertrekt met ingang van november naar de gerenommeerde honkbalclub HCAW in Bussum. Schulting begon bij Bedrocks in Emmen op zevenjarige leeftijd bij de pupillen met honkbal. Gedurende 10 jaar heeft hij bij alle jeugdteams van Bedrocks zijn slag geslagen en sinds een jaar speelde hij met de Emmer junioren landelijk in de eerste klasse.

Ook tijdens de extra wintertrainingen georganiseerd door Cluster Noord van de KNBSB ontbrak Schulting nooit. Zijn grote voorliefde in het honkbal is de positie van werper, hetgeen hij veelvuldig vanaf het begin beoefende. Zijn talent als pitcher is dit seizoen in het westen niet onopgemerkt gebleven en zo werd hij uitgenodigd om bij Honk en softbalClub Allen Weerbaar in Bussum te komen trainen en spelen.

De 17-jarige student elektrotechniek aan het Drenthe College in Emmen gaat met ingang van november drie a vier keer per week richting het Gooi om daar te trainen en zo rond april starten bij de heren in de overgangsklasse seizoen 2017. Dit is op eén de hoogste klasse waarop in Nederland honkbal gespeeld kan worden. Aan slag zal Scott niet meer komen, alles is er op gericht zijn talent als Pitcher verder te ontwikkelen en zijn taak op de heuvel uit te voeren.

Verlies
Zondag speelde Schulting zijn laatste wedstrijd in Emmen in een oefenpartij tegen Blue Hawks uit Zwolle die onlangs kampioen werden in de 2e klasse junioren. Het team uit Zwolle werd versterkt met Bedrocks junioren 2 spelers Stein Rietema en Yorben Rooi. Nadat Schulting de laatste bal voor Bedrocks had geworpen, ging hij onder applaus van teams en publiek van het veld. De wedstrijd werd verloren, maar het vertrek van Schulting kan zeker als verlies voor de Emmer vereniging worden beschouwd. Toch is de vereniging bij monde van junioren trainer/coach Ralph Seijkens ook trots en blij dat een Bedrocker deze kans krijgt en aangrijpt.(foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda