Bedrocks heren kansloos in Huizen

HUIZEN - De Bedrocks Heren 1 speelden zondag een uitwedstrijd in Huizen, tegen De Zuidvogels. Het beloofde van tevoren niet een al te spannende pot te worden. De Zuidvogels laten een goede reeks zien en staan 2e op de ranglijst. De Bedrocks zijn helaas nog puntloos en staan hierdoor helaas onderaan. Scott Schulting was de startend pitcher en deed dit uitstekend.


Het werd echter snel duidelijk dat de tegenstanders veel ervaring hebben. Inning voor inning liepen ze een paar puntjes uit. De mannen uit Emmen maakten hier en daar een paar kleine foutjes, daar waar de tegenstander erg solide stond te spelen. Hoewel het onder aan de streep best een groot verlies is geworden, was het tot aan de 5e inning nog best spannend met een 6-1 tussenstand.


De 5e inning kregen de Zuidvogels slagmensen veel vat op de inmiddels pitchende Max Kamp(foto), die de 4e en 6e inning welsterk stond te gooien. De mannen uit Huizen bleken wel echt een klasse beter en de eindstand werd 14-1.


Beste slagmannen aan Emmer zijde waren Kevin Vording, Marijn Krol en Michel Kraayeveld.


Mooiste vangbal van de dag was voor linksvelder Julian Zoeteman die net als midvelder Arjan Koreman,


catcher Robbin Brandjes en korte stop Julian Berns een puike wedstrijd speelde.


De groeiende lijn in de loop van dit seizoen is echter goed te zien en het is nu wachten op een week waarbij alles samen valt en Bedrocks hun eerste winst pakken aldus een positie gestemde trainer-coach Gerhard van den Hoek.

Heren 2
De honkballers van het tweede herenteam speelden in Enschede tegen de High Tech Hitters, een universiteitsteam. De vorige wedstrijd was een eenvoudige zege voor de Emmenaren, maar zo eenvoudig was het dit keer niet. Met name in de eerste 2 inningen zijn er te veel punten weggegeven aan de gastheren. Davey Paulussen had als werper niet zijn sterkste start van het seizoen en kreeg te lang het voordeel van de twijfel en werd te laat gewisseld voor Melvin Brandjes.

Bij het ingaan van de gelijkmakende vijfde slagbeurt was de voorsprong voor HTH 10-5. Omdat in de vierde klasse niet de volledige 9 inningen gespeeld wordt, maar op tijd (na 2 uur speeltijd niet meer aan een nieuwe inning beginnen), dachten de Hitters met nog ruim 10 minuten te spelen dat hun slagbeurt langer zou duren dan 10 minuten, en omdat ze voor stonden probeerden ze de scheidsrechter te bewegen de wedstrijd al te laten beëindigen.

Het protest van de Emmenaren was duidelijk en er werd begonnen aan de vijfde gelijkmakende slagbeurt. Omdat Bedrocks in no-time de eerste drie slagmannen weer naar de dug-out verwees, was de strijd nog niet gespeeld. Bedrocks haalde bijna alles uit de kast en wist nog 3 keer te scoren, maar kwam in de leuke en spannende wedstrijd niet meer naast HTH met de 10-8 eindstand.

Pupillen
Zaterdagochtend was het vroeg opstaan voor de pupillen van de Bedrocks. De uitwedstrijd tegen de combinatie Northern Stars-Drachten werd gespeeld in Leeuwarden. De Bedrocks begonnen sterk aan slag en pakten direct 5 punten. Door het uitmuntende pitcherwerk van Jeffrey Koster kregen de honkballers uit Friesland geen grip op de partij. In de tweede inning liep de stand zelfs op tot 0-10. In beide inningen wist Yannick van den Hoek een homerun te slaan, een bijzondere prestatie. De thuisspelende partij heeft uiteindelijk nog een inhaalslag gemaakt, maar de Emmenaren gingen tevreden naar huis met een 6-12 overwinning.

Foto’s Bert Springer

Programma Meerdijk; Zaterdag 11.00 Aspiranten – Caribe Groningen.
Zondag 11.00 Junioren – Uitsmijters Almelo, 14.30 Heren 1 – Hilversum Hurricanes.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda