Bedrocks 1- Drachten 1, teleurstellend.

EMMEN - Zondag ontving het eerste honkbalteam van Bedrocks Drachten Diamonds. In april wisten de Diamonds in Drachten de Bedrocks af te troeven met 22-7, maar gezien de stand in de 2e klasse A, waarin beide teams onderaan mee doen, leken de krachtsverhoudingen nu dichter bij elkaar te liggen. Vanaf de start van de wedstrijd schitterden de Diamonds zeker niet vanwege hun sportiviteit. Ze blonken in een poging de wedstrijd naar zich toe te trekken, vooral uit in irritant gedrag richting hun opponent.


De wedstrijd was nog slechts enkele minuten oud toen de 3e Drachtster slagman werd geraakt door een ongecontroleerde worp van Bedrocks pitcher Jop Strick.


Tijdens zijn vrije loop naar het eerste honk kon de Drachtster het niet nalaten de Emmerwerper te beledigen, waarna scheidsrechter Nijhof hem van een officiële waarschuwing voorzag. Het begin van de wedstrijd was wat dit betreft sfeer bepalend en het kwam net als het weer helaas niet meer goed die middag. Door een veldfout van Bedrocks was het eerste honk al bezet en de 4e Drachtster slagman Jeroen Damoen benutte zijn kans optimaal door met een homrun dus 3 punten te verzilveren. De gelijkmakende slagbeurt leverde Emmen niets op, 0-3 achter dus.


Begin 8e inning stond Bedrocks met 6-2 achter, Drachten scoorde niet, Bedrocks wist mede door een fraaie 3-honkslag van Rikson Martina 5 punten te maken waardoor een mooie 7-6 uitgangspositie ontstond voor de 9e en laatste inning. Bij Bedrocks was werper Strick inmiddels vervangen door Fernando Acevedo, die geen moment in zijn normale doen kwam. Maar liefst 4 Diamonds konden met 4 wijd naar het eerste honk, dit in combinatie met 1 honkslag leverde Drachten 4 punten op.


Good old Dick Reijneveld, Drachtster trainer en coach kwam op de heuvel om Bedrocks in de gelijkmakende slagbeurt te stoppen. Reijneveld slaagde in die opzet waarmee de teleurstellende verliespartij voor met 7-10 een feit was. Nog teleurstellender en ook wel zielig was dat er zelfs na de wedstrijd er uit de Drachtster nog hoongeluiden kwamen dat Emmen toch helemaal niks is. De wedstrijd statistieken beziend zouden de verhoudingen eigenlijk anders moeten liggen.


Zo waren er 14 honkslagen voor Bedrocks en slechts 9 voor Drachten, 3 veldfouten van Bedrocks en 6 voor Drachten. Bedrocks pitcher Strik zette maar liefst 11 mannen aan de kant ;met een strike out, terwijl Bedrocks dit 6 keer overkwam. Anderzijds kon Drachten 9 keer met 4 wijd op honken komen.  Drachten speelde het spelletje zeer zuinig door uitvoerig te leunen en voorzichtig te stelen. Bedrocks ging ook wat dit betreft iets onzorgvuldiger om met zijn kansen.


Zondag a.s wacht Bedrocks in Amersfoort en zware wedstrijd tegen de nummer twee Quick. Op de Meerdijk spelen om 10 uur het tweede honkbalteam tegen Blue Hawks uit Zwolle en om 11.00 nemen de softbalsters het op tegen Blokes uit Veendam.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda