Bedrocks 1 laat winst lopen.

EMMEN - Op Moederdag speelden Bedrocks Heren-1 voor de eerste keer op hun eigen veld sinds afgelopen september. Met een compleet nieuw binnenveld zag het veld er prachtig uit en de wedstrijd tegen Domstad Dodgers-2 uit Utrecht werd gespeeld voor een groot Bedrocks publiek. Met 3 runs in de 2e inning en nog 5 runs in de 4e inning hadden de Dodgers een 8 ? 0 voorsprong voordat de Bedrocks hun eerste honkslag hadden. De eerste 3 innings waren de knuppels van de Bedrocks ijskoud en startende pitcher N. Ziermans van de Dodgers was 3 innings perfect. Na 5 innings was het 8 ? 1.


In de tweede helft van de 6e inning kwamen de Bedrocks knuppels eindelijk tot leven.  Mede door een paar foutjes, maar vooral door goede hits, scoorden de Bedrocks 10 runs in hun slagbeurt. Opeens stonden de Bedrocks 11 – 8 voor en misschien was  het eindelijk het moment aangebroken waarbij de Emmer mannen konden opbouwen.  Of… toch niet.


In het begin van de 7e inning scoorden de Dodgers 2 runs met goeie hits maar met 2 uit hadden de Bedrocks een kans uit de inning te komen met nog steeds een 1 run voordeel.  Een pop-up werd niet gevangen, 2 grondballen achter elkaar werden gemist en na een binnenveld honkslag werd een slechte aangooi gedaan. Vier errors achter elkaar…nog 3 runs voor de tegenstander…een 11 – 15 achterstand en dat was het.

De laatste 2½ innings kon niemand scoren en op het eind van de wedstrijd hadden de Bedrocks spelers en publiek een nare smaak in de mond nu weer een wedstrijd weggegeven was. In totaal hadden de Bedrocks 9 errors waardoor maar 6 van de Dodgers’ 15 runs verdiend  waren. Ja, het was spannend.  Ja, het was een sportieve wedstrijd.  Ja, het moet anders worden als de Bedrocks in de 2e klasse willen blijven.


Voorafgaand  ontving  het 2e herenteam van Bedrocks zondagmorgen Blue Hawks uit Zwolle voor de eerste thuiswedstrijd.  De fonkelnieuwe heuvel werd aan Bedrocks zijde bemand door de verdienstelijk werpende Arjan  Koreman die gedurende de wedstrijd 5 strike-outs gooide. 

I
n een gelijk opgaande wedstrijd trok Bedrocks aan het langste eind en won mede door een 3-honkslag van Patrick Busscher en Mike Ward met 13-15. Zaterdag en zondag aanstaande is er op de Meerdijk bij Bedrocks het internationale honk en softbaltoernooi .


Erik Eilering steelt het tweede honk (foto's Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda