Bedrocks 1 onderuit in voorlaatste laatste inning

EMMEN - Zondag ontving Bedrocks 1 middenmoter in de 2e klasse A, UVV 2 uit Utrecht. Met startend pitcher Robbin Vording op de heuvel ging het aanvankelijk redelijk gelijk op alhoewel Bedrocks tot de eerste helft 5e inning licht achter stond. In de gelijkmakende 5e inning sloeg midfielder Dennis Wang een prachtige 3 honkslag waarop honklopers Fernando Acevedo (foto onder) en Giuseppe Rolesu konden scoren. Wang kwam vervolgens binnen op een actie van Alex ten Hoor waarop de stand 5-5 werd. In de 8e inning werden de UVV-ers pitcher Vording te machtig en wisten ze vier keer te scoren.


Fernado Acevedo steelt een honk


Dennis Wang maakt een 3-honkslag

In de 9e inning nam de geblesseerde pitcher Jop Strick de heuvel over en Bedrocks stond geen runs meer toe, maar wisten ook niet meer te scoren in de gelijkmakende slagbeurt. De eindstand 5-9 is ook wel een redelijke vertaling van de statistieken, honkslagen8-11 en errors 3-9. Voor Bedrocks  publiek en spelers een leuke wedstrijd, hoopgevend en uiteindelijk toch nog teleurstellend. Zondag om 14.00 op de Meerdijk Bedrocks1 – Tex Town Tigers uit Enschede.

Dames
 
Zaterdag speelden de Emmer dames op de Meerdijk tegen Pioneers  met een dusdanige krappe bezetting dat beeballster  Lisanne Mol(foto), dochter van midvelder Harriët Mol het team moest aanvullen.

Startende pitcher voor Emmen Hester Beekman had de dames van de Pioneers uit Assen redelijk goed in bedwang in de eerste 2 inningen. In de aanval konden de dames uit Emmen door o.a. prachtige honkslagen van eerste honkvrouw Sandi Seijkens en pitcher Beekman steeds aansluiten bij de runs die het team uit Assen maakte. Het ging gelijk op en ook reliever pitcher Shirley van Gelden had de dames van de Pioneers goed onder controle. Het ging gelijk op tot aan de 4e inning, toen de dames uit Assen door een paar foutjes in de verdediging van Emmen uitliepen tot 8-14. De dames van het eerste team van de Bedrocks konden in hun laatste slagbeurt niet meer tot scoren komen. Eindstand 8-14 in het voordeel van de Pioneers uit Assen.

Zondag speelden een aantal  Bedrocksters met de wedstrijd van zaterdag tegen de Pioneers nog in de benen met het 2e damesteam van de Bedrocks in Drachten tegen de Diamonds. Beide teams bleven de eerste 2 inningen redelijk in balans, de verdediging van de teams stond als een huis.

De Diamonds namen een kleine voorsprong in de 3e inning. Pitcher Kelly Hartman van de Bedrocks gooide tot dat moment een dijk van een wedstrijd. Echter in de 3e inning kregen de Diamonds grip op de pitches van Hartman en liepen al gauw uit naar een voorsprong van 6-1 wat in de inningen daarna langzaam werd uitgebouwd naar 9-1.


In de 6e inning konden de Bedrocks nog wat tegengas geven door een prachtige honkslag van 3e honkvrouw Saskia Schuitert(foto), wat nog 2 punten opleverde maar helaas niet voldoende was. Eindstand 9-3 in het voordeel van de Diamonds.

Junioren

Umpire Matthijs Nijhoff ziet zoon Bram de thuisplaat bereiken

In de strijd om het kampioenschap bij de junioren ontving koploper de Bedrocks  zaterdag de Drachten Diamonds, de nummer drie op de ranglijst. Het verschil tussen beide teams bedroeg voor de wedstrijd 2 punten. Ondanks de vele regen lag het veld er goed bij en kon de wedstrijd, onder leiding van umpire Matthijs Nijhof(foto),  gewoon doorgaan.

Net als de vorige drie ontmoetingen waren beide teams aan elkaar gewaagd en werd het meer een spannende dan goede wedstrijd. In de eerste inning sloeg Drachten slechts 1 honkslag maar door een paar errors van de Emmer verdediging namen ze toch een 0-2 voorsprong. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Bedrocks op 3-2, geholpen door de veldfouten van Drachten. Het verloop van de wedstrijd was gelijk aan de eerste inning met regelmatig verdedigingsfouten en weinig honkslagen.

In de vijfde inning bij een 7-10 voorsprong voor Drachten moest de pitcher van Drachten gewisseld worden aangezien hij zijn maximaal aantal voorgeschreven "pitches" had bereikt. Dit was de ommekeer in de wedstrijd. De nieuwe pitcher kreeg al snel twee runs tegen en werd ook weer gewisseld. De derde pitcher werd direct onder druk gezet door de Emmenaren en moest ook twee runs toestaan waarvan de laatste door een vier-wijd met alle honken vol. Dit betekende meteen het einde van de wedstrijd, 11-10 voor de Bedrocks.

Met nog vier wedstrijden te gaan behouden de Bedrocks de leiding met 1 verliespunt minder dan concurrent de Blue Hawks dat zelf niet speelde vanwege de hevige regenval.  Aaanstaande zaterdag staat een "dubbel" op het programma tegen de Pioneers uit Assen.

Aspiranten 2

Het 2e aspirantenteam wat ook nog steeds kans heeft op het kampioenschap ontving thuis Blue Devils uit Meppel.  Na een royale voorsprong voor de Bedrocks jeugd stapelden de fouten zich aan Emmer kant zich op waardoor Blue Devils langszij dreigde te komen. Coaches Mike Ward en Naida de Beuse slaagden er in de Bedrockers tot rust te manen en zo eindigde de wedstrijd in een mooie 8-6 overwinning. Zaterdag a.s vanaf 10.00 en zondag vanaf 11.00 is er weer volop honk en softbal op de Meerdijk. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda