Bedrocks 2e bij zaaltoernooi.

LONINGEN(D) Na de twee voorgaande edities van het Duitse L?ninger Tigers zaalhonkbaltoernooi te hebben gewonnen, moesten Bedrocks uit Emmen dit jaar met de tweede plaats genoegen nemen. Het zaalhonkbal dat bij onze oosterburen gedurende de winterstop met regelmaat wordt bedreven, kent een aantal kenmerkende verschillen t.o.v. het normale honkbalspel. Bij de zaalvariant ontbreken Pitcher en Catcher in de verdediging en bestaat het team uit 6 spelers, t.o.v. 9 bij de standaard uitvoering. De bal wordt bij de aanval in het spel gebracht door de slagman die deze zelf opgooit en vervolgens te slaat.


Organisator Mark Hummel(l) van Löningen melde tijdens de prijsuitreiking dat de Löninger Tigers extra getraind hadden
om nu eens van het Emmer Bedrocks te winnen. Dat lukte de Tigers uitstekend. Ondanks het feit dat de Bedrocks alle kwalificatiewedstrijden wonnen, gingen ze in de finale met 12-3 gigantisch onderuit. Het echec zal mogelijk voor Emmer trainer coach Ronald Roborgh aanleiding zijn om zijn team een volgende keer voor te bereiden op deze spelvorm. Rechts op de foto Bedrocks aanvoerder Alex ten Hoor.

Wellicht is Bedrocks tijdens het internationale honk en softbaltoernooi wat 11 en 12 juni op de Meerdijk zal plaatvinden, in staat  revanche te nemen op de Löninger honkballers.

De Emmer mannen die nog steeds versterking kunnen gebruiken zullen begin april hun eerste competitiewedstrijden van seizoen 2011 gaan spelen. Rechtsboven Ronald Roborgh.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda