Bedrocks doen goede zaken.

GRONINGEN - De Emmer honkballers speelden zondag in Groningen tegen Caribe, nummer drie op de ranglijst. Een eerdere confrontatie tussen de nummer twee Bedrocks en de Groningers eindigde in een 13-13 gelijke stand. Bij Bedrocks liep het aanvankelijk voor geen meter en er zat weinig fut in de Emmer mannen. Na 2 inningen op 2-1 achterstand te hebben gestaan wisten de stadjers hun voorsprong in de 3e inning uit te bouwen tot 4-1.


Bij deze stand werden de Emmenaren eindelijk wat pittiger wat vooral in de verdediging tot uitdrukking kwam. Nog  twee inningen bleef deze stand op het score bord door uitstekend pitchen van werper Jop Strick en het sterke veldwerk van de Emmer verdediging.


Alex ten Hoor vecht zich naar derde hoek

Aan scoren kwam Bedrocks echter niet toe. In de zesde inning kwam Caribe echter zwaar onder druk en wisten de Emmer slagmannen 5 punten te maken. In de gelijkmakende slagbeurt wist Bedrocks de schade te beperken tot 1 punt waarmee de voorsprong van 5-6 een feit was. Deze stand wist Bedrocks uit te bouwen tot een 5-8 overwinning wat een voortreffelijke teamprestatie genoemd mag worden.

Zaterdag om 15.00 ontvangen de Emmenaren koploper Northern Stars uit Leeuwarden op de Meerdijk.  De voorgaande ontmoeting in Leeuwarden werd door de Stars op het nippertje gewonnen en mogelijk kan Bedrocks dit zaterdag in eigen huis rechtzetten.

Dames
In Emmen vond de ontmoeting plaats tussen koploper Drachten en de Bedrocks softbalsters die als tweede op de ranglijst staan. In de eerste inning werd door beide teams 1x gescoord.


In de 2e inning liepen de Bedrocksters uit naar 5-1 door honkslagen van pitcher Shirley van Gelden en korte stop Kelly Hartman(foto). Het noodlijdende Drachtster damesteam had problemen met pitching, waardoor de dames van Emmen de voorsprong konden uitbouwen naar een ruime 9-1 in de 3e inning.

Het leed van de Friezinnen was nog niet geleden, in de 4e inning werden o.a. door honkslagen van Anniek Lassche
(foto)


en Marion Beldman (ontwijkt op de foto de Drachtster catcher)) nog eens 5 punten binnengeslagen. Bij het ingaan
van de 5e inning was de batterij van Drachten leeg, de Emmer dames kwamen samen 14x aan slag en behaalden
hierdoor nog eens 11 punten! 


Marion Beldman weet met een sliding het 2e honk te behalen.


Eindstand 25-3 voor de Bedrocksters, die door deze overwinning uitzicht houden op een eventueel kampioenschap.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda