Bedrocks feliciteert Giants.

EMMEN - Zondag ontvingen de Emmer softbalsters The Blokes uit Veendam. In de reguliere competitie was Bedrocks niet in staat om van Blokes te winnen en dat bleek ook uit de eindstand, waar Blokes als tweede en Bedrocks als 4e eindigde. De nacompetitie voor promotie gaf echter een ander beeld en beide clubs stonden tot zondag op een gedeelde tweede plaats. Bij aanvang van de wedstrijd was het nog flink mistig op de Meerdijk en het leek wel of de Emmer dames elkaar niet konden vinden. Einde eerste inning werd het Bedrocks met een 0-7 achterstand helemaal wazig voor de ogen. Dat werd de Emmer supporters te gortig.


Met zeer de luide aanmoedigingen van het Bedrocks publiek klaarde de lucht letterlijk en figuurlijk. De Veendamsters raakten in de stress, de Emmer dames kregen vleugels, kwamen op en over de honken en de thuisplaat en zetten de zware achterstand om in een prachtige 9-8 overwinning. Hiermee eindigende de Bedrocks op de tweede plaats in de nacompetitie.

Een geweldig resultaat, zeker als je in ogenschouw neemt dat er vorig seizoen door gebrek aan dames geen competitie werd gespeeld. Tevreden konden de Emmer dames genieten van de brunch die door fan Jeffrey Busscher werd aangeboden.

Heren
De Bedrocks heren ontvingen de ongeslagen kampioen in de tweede klasse A, Giants uit Hengelo. Aangezien de vorige aflevering niet helemaal vlekkeloos verliep, werd dit keer gespeeld met  door de bond aangewezen scheidsrechters Tjidsger Wierda (plaat) en Douwe Fokkinga (veld) hielden van meet af aan, de teams goed aan de ketting, zodat er een zodat er geen vreemde taferelen ontstonden.

Het zeer smalle Bedrocks team miste maar liefst 4 mannen, zodat tweede teams spelers Mike Ward en Jos Meijer hun opwachting in het eerste honkbalteam maakten.

Beide mannen deden dit niet onverdienstelijk, maar het gehele team kon toch niet aan het team uit Twente tippen. Hoewel startend Bedrocks pitcher Alex ten Hoor en closer Pim Springer zich van hun goede kant lieten zien waren ze toch niet opgewassen tegen de slagkracht van de  Giants . Desondanks ontstond voor het publiek toch een partij die zeker het aanzien waard was.

Giants slagman N Berkers maakte een homerun door over het midfield en de hekken te slaan.Bedrocks maakte een schitterende “dubbel over thuis” via 1-2 en 2-3.  Toch had Giants nog 9 inningen nodig om zich met een eindstand van 4-14 winnar te kunnen noemen. Het team uit Hengelo werd door Bedrocks gefeliciteerd en Emmer coach Ralph Seijkens reikte daarbij een toepasselijk pakket “Bedrocks” bier uit.

Zaterdag 2 oktober aanstaande speelt het 2e puppillen team om 11.00 en 14.00 een dubbel tegen Pioneers uit Assen.
(ZIE OOK FOTOBOEK)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda