Bedrocks Junioren pakken koppositie.

EMMEN - Het blijft spannend in de Noordelijke juniorencompetitie honkbal. Met nog 5 wedstrijden te gaan strijden drie teams om de titel t.w. Blue Hawks Zwolle, Drachten Diamonds en de Bedrocks uit Emmen. Afgelopen zaterdag namen de Bedrocks het op tegen nummer 4, Caribe uit Groningen. De Emmenaren wonnen wel maar eenvoudig ging het zeker niet. Zoals bij de Emmer junioren te doen gebruikelijk werd deze vierde ontmoeting tegen Caribe wederom een spannende match. De Groningers maakten in hun eerste slagbeurt direct 5 runs.


Een flinke tegenvaller maar de Emmenaren raakten niet in paniek. Onder aanvoering van de aan slag uitblinkende captain Bram Nijhof(foto) kwamen de Bedrocks in de gelijkmakende slagbeurt  terug tot 3-5.  De tweede slagbeurt van Caribe werd een korte. Een prachtige "pick-off" en een "strike-out" van pitcher Barney van den Berg en een vangbal van 2e honkman Marijn Mast maakten een einde aan de slagbeurt.

In het verloop van de wedstrijd onder uitstekende leiding van scheidsrechter Vording, bleven beide teams aan elkaar gewaagd. In de eerste helft van de vierde inning, bij een stand van 7-8 in Gronings voordeel, werd Barney van den Berg op de heuvel vervangen door Marijn Mast. Geholpen door het veld en door 2 "strike-outs" op rij was het "drie op - drie af". In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Bedrocks nog drie keer tot scoren waardoor de stand op 10-8 in Emmens voordeel kwam.

De vijfde inning werd een ware thriller. Pitcher Mast (foto) liet de honken vollopen, door o.a. 2 keer 4-wijd, met maar één uit.  Eén honkslag tegen en Caribe zou zomaar op gelijke hoogte kunnen komen. De Emmer pitcher liet het echter niet zover komen en gooide koelbloedig 2 "strike-outs" op rij. Einde wedstrijd.

Door deze overwinning en het verlies van koploper Blue Hawks in en tegen Drachten werd de koppositie door Bedrocks overgenomen. De Bedrocks leiden nu met één punt voorsprong op Blue Hawks en twee punten op de Drachten Diamonds Zaterdag 14 september om 14:00 uur op de Meerdijk wacht weer nieuwe krachtmeting tegen de Drachten Diamonds.

BeeBall
Afgelopen zaterdag is in Emmen een beeball speelronde gehouden met  6 teams uit de regio. BeeBall  is een variant van honkbal voor meisjes en jongens vanaf 5 jaar waarbij spelenderwijs kennis wordt gemaakt met honkbal.

Er wordt  vanaf een paaltje geslagen en zijn er maar 3 honken op 15 meter afstand van elkaar en met het spel raken de kinderen snel vertrouwd met slaan, gooien en vangen.

Teams uit Winschoten, Leeuwarden, Hoogeveen, Meppel, Zwolle en Emmen kwamen met 40 kinderen op de Meerdijk.
Nog niet eerder waren in het Noorden zoveel BeeBallers bijeen. Aangezien het de ideale opstap naar het echte honkbal in de pupillen leeftijd is, gaan steeds meer verenigingen met teams van start zoals nu ook in Veendam, Assen, Drachten en Groningen


Deze speler is in volle concentratie

Op 21 september is de volgende speelronde in Winschoten. Meer informatie over beeball is te vinden op www.beeball.nl 
Wegens de regen werd er Zondag niet gespeeld. Komende zaterdag vanaf 12.30 soft en honkbal op de Meerdijk, Zondag om 14.00 uur Bedrocks 1- UVV (foto’s Bert Springer en Erik Eilering)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda