Bedrocks mannen de mist in.

LELYSTAD - Op de prachtige Bevrijdingsdag speelden de Heren-1 honkballers uit Emmen tegen de Falcons in Lelystad. In de eerste 7,5 innings was de Bedrocks het betere team. Slechts een halve inning waren de Falcons beter. Die halve inning was doorslaggevend. Zonder een van de Bedrocks beste slagmannen, Dennis Wang, kwamen de Bedrocks voor met 1 run in hun eerste slagbeurt en nog 1 run in het begin van de derde inning. In hun derde inning scoorden de Falcons 3 runs en stonden 3?2 voor. Na vijf innings was het een gelijk spel met 3 ? 3 en na de zevende inning stonden de Bedrocks voor met 6 ? 4.

 
Fraaie 2-honkslagen werden gemaakt door Roeland v d Toom en ...............................


................................Fernado Acevedo die met 4 uit 4 de beste slagman was aan Emmer kant.

De Bedrocks konden niet scoren in de achtste inning, hoe anders was dat voor de Falcons. Met een 12 run uitbarsting in hun slagbeurt hadden de Falcons een 10-run voordeel en de wedstrijd was klaar. De eindstand 16 – 6 voor de thuisclub.


Met 3 wedstrijden in 7 dagen wilde Coach Bortz voorzichtig met zijn pitchers zijn en hij probeerde starter Jop Strick(foto) een beetje te sparen. “Dat was duidelijk slechte beslissing van mij,” zei Bortz. “ We hebben het laten zien dat we in deze klasse kunnen spelen. Nu moeten we het laten zien dat we in deze klasse kunnen winnen. De volgende mogelijkheid om dat te doen is donderdag 9 mei a.s. tegen Zuidvogels-2 in Huizen.


Giuseppe Rolesu wordt bijna letetrlijk uitgetikt


Catcher Bart Jan v.d. Toom in acie

Dames
De Emmer dames speelden in Emmen tegen de Blue Hawks uit Zwolle.  Het team uit Zwolle bestaat pas sinds een paar maanden, maar begon sterk aan slag, en wisten maar liefst 4 punten binnen te slaan in de 1e inning en 6 in de 2e inning. Mede door het matige pitch- en veldwerk van de Bedrocksters was de stand na 2 inningen 3-10 in het voordeel van de Blue Hawks.

Het tij keerde voor de Bedrocksters in de 3e inning: de pitcher van Zwolle werd gewisseld maar ook zij kon maar moeilijk de slagzone vinden, gooide 12x 4 wijd en 2x raakte ze een slagvrouw van Emmen, waardoor de puntjes aan Emmer zijde langzaam binnendruppelden.


Op een prachtige twee honkslag van Mariska Savenije en Shirley van Gelden werden eveneens de punten voor Emmen binnengeslagen. De dames van de Bedrocks konden hierdoor maar liefst 24 punten scoren. Eindstand 27-10 in het voordeel van de Bedrocks. Hierdoor behouden de Bedrocks voorlopig de 1e plaats in de competitie.

Zaterdag a.s. spelen de Emmer Aspiranten op de Meerdijk.
Zoals het er nu naar uit ziet zullen zondag Heren 2 om 10 uur tegen Blue Hawks en Bedrocks 1 om 14.00 uur tegen Domstad Dodgers spelen op de Meerdijk met een gerenoveerde infield en pitcher heuvel. tekst en foto's Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda