Bedrocks pakt tweede plaats.

EMMEN - Op de dag van de arbeid speelde het eerste honkbalteam van Bedrocks hun vierde wedstrijd van het seizoen in Winschoten tegen het plaatselijke WHSC. In de eerste inning wist Bedrocks met slechts twee honkslagen drie punten te scoren. In de gelijkmakende slagbeurt mocht de Emmer Pitcher Fernando Acevedo voor het eerst in dit seizoen starten op de werpheuvel. Dat bleek een goede beslissing van Bedrocks coach Keith Bortz, slechts vier WHSC slagmannen kwamen in het slagperk waaruit ze ??n punt scoorden, en Acevedo zijn eerste strike-out gooide. Stand 1-3.


In de volgende drie inningen wisten beide partijen niet te scoren en in de vierde inning deed vooral het Winschoter outfield goede zaken door de eerste drie Bedrockers uit te vangen, wat natuurlijk mede een verdienste was van de WHSC werper. In de vijfde inning kwamen er drie Emmenaren over de thuis plaat, wat vooral te wijten was aan slordig spel van de thuisploeg. In de gelijkmakende slagbeurt gooide Acevedo(boven) en passant  drie strike outs, stand 1-6.

De zesde inning leverde mede dankzij een prachtige 2-honkslag van  midvelder Martijn Timmerman(foto) nog eens drie punten voor Bedrocks op, terwijl WHSC nog een punt wist te maken. In de zevende inning behaalde Bedrocks uit 4 honkslagen ook vier punten.


Tijdens de gelijkmakende slagbeurt voor de Winschoters kwam de eerste slagman op het honk door “geraakt werper”. De volgende slagman ging uit door actie 6-3, vervolgens gooide Pitcher Acevedo(boven) eerst zijn 9e strike-out. Daarna was er een prachtige aangooi van Bedrocks catcher Roeland v d Toom op derde honkman Giuseppe Rolesu die daarop door het uittikken van een Winschoter honkloper een einde maakte aan de wedstrijd. Eindstand 2-13.


Het lijkt er op dat voor Bedrocks met verschillende opstellingen door hard te werken een plaats in de top van de competitie haalbaar is. Vooralsnog staat Bedrocks tweede na Northern Stars uit Leeuwarden. Zondag speelt het team zijn eerste thuiswedstrijd tegen het Groninger Caribe in Groningen. Dit  aangezien de weken geleden nieuw ingezaaide Bedrocks velden nog steeds een gezonde grasmat ontberen.

Wegens de aanhoudende droogte maakt men zich bij de Emmer soft en honkbalvereniging grote zorgen of de eerste echte thuis wedstrijden, eind mei wel haalbaar zijn. De Bedrocks softbalsters wonnen in Deventer met 2-6 van de Eagels terwijl de Emmer junioren in Leek met 8-15 van The Knights wonnen. (foto´s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda