Bedrocks verliest van koploper.

HENGELO - Het 1e team van Bedrocks uit Emmen is er niet in geslaagd koploper Giants uit Hengelo te bedwingen. Met een aantal omzettingen in de verdediging probeerde coach Seijkens een wat steviger basis neer te zetten. Hierbij werd nieuwkomer Marc Brandjes de cruciale catcher positie toebedeeld. De ervaren Noord-Hollandse Herons catcher verhuisde onlangs naar Zuid-Oost Drenthe en lijkt gezien ook gezien zijn iets hogere leeftijd dan zijn teamgenoten een ideale sturende kracht in het centrum van de Emmer verdediging.


Samen met Pitcher Jop Strick ging dit koppel dan ook uitstekend van start en mede dankzij goed veldspel, kwamen de Bedrocks tot onverwachte resultaten in de beginfase.Zowel in de 1e als de 2e inning scoorden Bedrocks 2 keer t.o.v. Giants nul. In de eerste helft van de 3e inning scoorden de Hengeloërs 1 keer, maar dat pareerden de Emmer honkballers tot verbazing van vriend en vijand met 5 punten, 6-1. Dat werd de Giants coach toch wat te gortig en hij uitte dat door voorddurende heftige protesten tegen het goed leidende scheidsrechters koppel Vos – Dihn. Helaas leidde dat voor de Giants coach tot een plaatsverwijzing achter de hekken.


Dat was tevens de aanvang van een mindere periode in het Emmer spel. Door een aantal misverstanden en fouten in de verdediging en het feit dat de Giants slagmannen meer grip kregen op werper Strick was de stand einde 5e inning 10-10. Ook nieuwe ingebrachte Bedrocks werper Acevedo wist de Giants niet te stoppen, eind 6e inning 10-18.


Ook Bedrocks werper ten Hoor wist in de 7e en laatste inning het geweld uit Twente niet te stoppen en moest nog 3 punten toestaan. Helaas hadden de Emmer mannen niets meer in te brengen tegen de Giants werper Kuiner, waardoor met een 10-21 een einde kwam aan de grotendeels in regen gespeelde wedstrijd.  Toch ziet Emmer coach Ralph Seijkens vooruitgang, en ook zeker in de manier waarop zich Bedrocks steeds beter als team manifesteert.


Alhoewel de Bedrocks aan slag slechts 6 honkslagen wisten te produceren t.o.v. Giants 19, was het aantal veldfouten (8 en Giants 6)  aanzienlijk gereduceerd t.o.v. voorgaande wedstrijden. Wellicht kan het Emmer team en publiek zich aanstaande zondag om 14.00 op de Meerdijk verheugen in een overwinning op hekkensluiter Robur uit Apeldoorn.


Junioren
Zaterdag hadden de junioren van  Bedrocks ,Northern Stars uit Leeuwarden op bezoek. Bij de vorige wedstrijd wisten de Bedrocks pas in de laatste inning een grote achterstand in te halen. Om die reden waren de Bedrocks dan ook gebrand om direct op voorsprong te komen. In de eerste 3 innings wist startende werper Devi Seijkens de schade beperkt te houden terwijl de Bedrocks met hun slagkracht direct een voorsprong wisten te bemachtigen.

Een voorsprong die gedurende de wedstrijd niet uit handen is gegeven. In de laatste slagbeurt bekroonde eerste honkman Remy Stuart het aanvallende werk van de Bedrocks met een homerun, waarbij de bal over het hek ging,(104 meter) goed voor 2 punten. Vervangende werper Franklin Rodriguez wist de voorsprong te behouden met goed pitchwerk.  Eindstand  14-5.

Dames en jeugd.
Zowel de pupillen, aspiranten wisten hun wedstrijden winnend af te sluiten, zoals ook de  Bedrocks dames, waarbij Paula Scholte een homerun op haar naam bracht.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda