Dames Bedrock slepen een beslissingswedstrijd uit het vuur

EMMEN - Bij wonst op Blokes zouden de dames van de Bedrocks naast koploper Drachten Diamonds komen. Emmen begon sterk aan slag, o.a. een 2 run homerun van Paula Scholte bracht de stand op 2-0 in de eerste inning. Veendam kwam langszij in de 3e inning; 2-3. Wederom waren Bedrocks in de aanval sterk aan slag. Mariska Savenije(foto onder) bracht met een 3-honkslag, 2 dames over de thuisplaat en scoorde vervolgens zelf het 5e punt op een 2-honkslag van Marion Beldman; 5-3.


Mariska Savenije aan slag

In de 4e inning was het even paniek voor de dames uit Emmen maar hielden uiteindelijk de schade beperkt door maar 3 puntjes weg te geven; 5-6. In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Shirley van Gelden het 6e punt binnen door een 2-honkslag en scoorde vervolgens zelf het 7e punt op wederom een prachtige tik van Mariska Savenije die hierdoor zelf op het 3e honk kwam.  Door een veldfout werd het 8e punt gescoord; eindstand 8-6 voor Emmen. Dit resulteert in een beslissingsduel tegen Drachten wat volgende week zondag in Groningen gespeeld zal worden op het veld van Caribe, aanvang 10.30 uur.

Paula Scholte komt aan op de thuisplaat

Pupillen
In Zwolle speelde het eerste pupillenteam  een dubbel tegen koploper Blue Hawks. De Zwollenaren hadden  tot nu toe dit seizoen nog niet verloren. De Emmenaren begonnen  goed door een prachtige honkslag van Stefan Mol. De stand bleef gelijk op gaan door o.a. prima veldwerk van de pups uit Zwolle maar ook de Bedrockertjes hielden de bal goed onder controle waardoor de stand na  2 inningen 4-4 was.

In de 3e inning sloeg Scott Schulting(links) een solo homerun wat de stand op 5-4 voor Emmen bracht. Rechts Melvin Pijker.


Pitcher Savan Boer was toen pas echt goed op dreef en gooide vervolgens 2 man uit door 3-slag en de derde nul nam hij voor zijn rekening door een prachtige vangbal. Eindstand 5-4 voor de Bedrocks.

De 2e wedstrijd was een unieke pitchersbattle, de pitcher van Zwolle, Leandro gooide de eerste 3 mannen van Emmen uit op 3-slag. De Blue Hawks scoorden vervolgens 1 punt. Wederom 3x3-slag voor de Emmenaren in de 2e inning. In de 3e inning sloegen Melvin Pijpker en Rayyan Karamali een honkslag waardoor de Emmenaren 2 punten konden scoren. In de gelijkmakende slagbeurt scoorde Zwolle ook nog een keer, stand 2-2. In de 4e inning werden aan beide kanten geen punten meer weggegeven waardoor de stand op 2-2 bleef. Een knappe prestatie van de Emmer honkballers.

De Heren

De Emmer mannen ontvingen Blue Devils uit Meppel. De Meppelers kwamen tegenover de Bedrocks pitchers  Eding en ten Hoor tot 6 runs. Bedrocks had behoorlijk wat slagkracht met o.a. Martijn Timmerman(foto) die de bal met een daverende klap over het 104 meter verwijderde hek sloeg. Met een fraaie 3-honkslag bracht Jop Strick in de 7e inning Ralph Seijkens binnen, waarmee wegens 10 punten verschil een einde aan de wedstrijd kwam; 16-6. 

Mike Ward komt hier ook net op tijd op de honk.

Zondag a.s. om 15.00 ontvangen de mannen Cubs uit Hardenberg. Het is voor de Hardenbergers de laatste kans om aan degradatie te ontsnappen in de 3e klasse noord waarin het Groninger Caribe kampioen werd door te winnen van Northern Stars uit Leeuwarden.

Aspiranten 1
Zaterdag aanstaande om 10.00 uur ontvangen de koplopers  Bedrocks  de nummer 2  Giants uit Hengelo voor een dubbel.  Als de Bedrocks één  van deze beide wedstrijden weet winnen zijn de Emmer Aspiranten kampioen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda