Dames Bedrocks mogelijk nog kampioen.

EMMEN - Zondag ontvingen de Bedrocks softbalsters Caribe 2 uit Groningen. Aanvankelijk kwamen de Emmer dames moeilijk op gang, maar naar mate de wedstrijd vorderde kwam vooral de Bedrocks aanval goed op stoom. De Caribe dames daar in tegen, kregen geen grip op de Bedrocks pitchers Dinh en van Gelden en kwamen met slechts 1 honkslag op 2 punten. De slagkracht van de Emmer dames kwam onder meer tot uitdrukking door 3-honkslagen van Kelly Hartman, Shirley van Gelden en Marion Beltman.


Bich Dihn steelt 2e honk


Kelly Hartman aan slag


De plaatscheidsrechter uit een andere hoek


Ook de hond wilde meedoen

Met de eindstand van 9-2 behouden de Bedrocksters kans op het kampioenschap. Daarvoor moet zondag aanstaande om 11.00 op de Meerdijk wel worden gewonnen van Blokes uit Veendam. Als dat het geval is wordt er op 2 oktober een beslissingswedstrijd gespeeld tegen de huidige koploper Drachten.

Heren in Assen naar winst
De Emmer honkballers speelden in Assen tegen het in degradatienood verkerende Pioneers. De leiding van de wedstrijd was in handen van een plaatscheidsrechter gehuld in een volledig Pioneers wedstrijdtenue en dat lijkt geen gelukkige greep. Op die manier heeft de umpire op voorhand al de schijn van partijdigheid tegen zich.


Zo ontstond er bij beide partijen veel gekwaak over slagzones of mogelijk was dat de door de fotograaf gespotte kikker bij de backstop.


Hoe dan ook er ontstond een draak van een wedstrijd waarin de Asserslagmannen hun tanden stuk beten op de Bedrocks werpers Eding en Springer. Toen het bij Pioneers in de eerste helft van 8e inning met de zesde Asser pitcher ook niet meer ging, gooiden de Assenaren de handdoek in de ring en werd de bijna vier uur durende, niet al te vrolijke bijeenkomst beëindigd met de stand 11-25. Zondag a.s. spelen de Bedrocks om 14.00 uur op de Meerdijk tegen Blue Devils uit Meppel.


Bedrocks coach Keithe Bortz  lijkt ondanks de winst niet echt vrolijk te zijn van het spel van de Emmenaren. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda