Dubbelslag Bedrocks Dames

EMMEN - Vrijdagavond speelden de Emmer softbalsters op de Meerdijk de inhaalwedstrijd tegen de dames van Drachten Diamonds. Beide teams hebben al eerder laten zien erg aan elkaar gewaagd te zijn en zo ook dit keer. In de eerste 2 inningen scoorden de dames uit Emmen 5 punten bij elkaar door o.a. een prachtige tik van Tecla Rengers. In de 4e inning kon Drachten langszij komen door een aantal foutjes in de verdediging van Emmen, een spectaculaire vangbal van Kirsten Hekstra in het buitenveld maakte een einde aan deze inning en zo kon Emmen weer in de aanval. In de gelijkmakende slagbeurt hadden de dames van de Bedrocks de langste adem: 6-5.



Bedrocks-Northern Stars: (zondag 2 sept)
Het eerste treffen dit seizoen tussen de N.Stars en de Bedrocks was een ‘walk over’voor de Emmer dames (25-1), maar nu met de wedstrijd van de vrijdag nog in de benen kon het natuurlijk alle kanten op gaan. De Stars begonnen sterk aan slag, pitcher Seijkens van Emmen had moeite de slagzone te vinden waardoor de honken bezet werden en bij een honkslag er al snel gescoord werd. In de aanval waren de Emmer dames zeer sterk waardoor de stand eigenlijk gelijk op liep tot aan de 3e inning.

Relieve pitcher Kelly Hartman mocht de klus afmaken, maar kon niet voorkomen dat de stand bij de laatste slagbeurt 10-13 in het voordeel van de Stars werd.  Dus moesten de  Bedrocks dames in de gelijkmakende slagbeurt alle zijlen bijzetten om de winst te pakken. Wederom waren de Emmer dames sterk aan slag en brachten de eindstand op 16-13.


Scheidsrechter Mathijs Nijhof zit er met zijn neus boven op

Meisjes Softbal, Bedrocks-Knickerbockers:
Zaterdag werd de eerste wedstrijd na de zomerstop voor de Emmer aspirant softbalsters gespeeld op het prachtige jeugdveld van de Bedrocks tegen De Knickerbockers uit Soest. In de eerste ontmoeting tussen beider teams was het team uit Soest oppermachtig 16-1, maar de Bedrockers hadden de eerste helft van de competitie afgesloten met 2x winst op rij, dus dat beloofde een leuke wedstrijd.

Startende pitcher voor Emmen Hester Beekman had de meiden van de Knickerbockers goed in bedwang, in de aanval konden de Emmer meiden door o.a. prachtige honkslagen van korte stop Jill Rieff en tweede honkvrouw Naomi Sanders steeds aansluiten bij de runs die het team uit Soest maakte. Het ging gelijk op, en ook reliever pitcher Sandi Seijkens liet de Soester meiden weinig kans tot scoren.  Toch hadden de Knickerbockers de langste adem en zo kwam de  eindstand 6-10.

Junioren
Ook zaterdag traden de  Bedrocks junioren voor de derde keer dit seizoen aan tegen de Northerns Stars uit Leeuwarden. Net als beide vorige ontmoetingen werd ook deze wedstrijd gewonnen: 14-6. Hoewel de uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke overwinning was zag dat er in het begin van de wedstrijd niet naar uit. De slagmannen van de Bedrocks kregen geen grip op de pitcher van de Friezen terwijl dit andersom wel het geval was. Na twee innings stond het dan ook 0-6. Halverwege de wedstrijd begon de Emmer slagploeg ineens te draaien en zo werd in de derde inning de leiding genomen (7-6).

De Stars kwamen niet meer tot scoren mede door het uitstekend pitchen van de inmiddels op de heuvel gekomen Robbin Vording maar ook door uitstekend verdedigend werk met o.a. een fraai dubbelspel.


Aanvallend ging het Bedrocks ook voor de wind met een 3-honkslag van Kevin Vordingen en.......................

 
................................. een "technische homerun" van Scotty van den Berg (foto midden).............................................


  ...........................................en een geweldige "Head first sliding" van z'n broer Barney. De fraaie wedstrijd onder uitstekende leiding van scheidsrechter Mathijs Nijhof leverde een 14-6 eindstand op.


Zaterdag werden er in Drachten door Cluster Noord van de KNBSB de noordelijke kampioenschappen voor pupillen gehouden . De Bedrocks honkballertjes wisten alle wedstrijden te winnen waardoor ze kampioen werden. Zaterdag aanstaande om 10.00 uur spelen pupillen 2, terwijl de meisjes om 15.00 Giants/Run op de Meerdijk ontvangen. Zondag aanstaande speelt het 2e Herenteam en de Emmer dames om 11.00 op de Meerdijk, terwijl het 1e team om 15.00 Knights uit Leek op de Meerdijk. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda