Dubbelslag voor Bedrocks

EMMEN - Vrijdagavond werd op de Meerdijk de inhaalwedstrijd gespeeld tussen Bedrocks 1 en Knights uit Leek, de nummer 2 en 3 in de competitie. Geheel onverwacht ontpopte de wedstrijd zich in een ware thriller. In de 1e inning nam Bedrocks mede door honkslagen van Dennis Wang, Alex ten Hoor en Roeland v d Toom een 3-0 voorsprong. In de 2e inning maakten de Leeksters 8 runs, maar Bedrocks maakten er mede door een 3-honkslag van Jop Strick 5. De stand 8-8 bleef gehandhaafd tot het begin van de 5e inning. The Knights namen een 8-12 voorsprong en wisten ook in de 6e inning de Bedrocks aanval te pareren.


n de 7e inning deden de Leeksters er nog een schepje bovenop en kwamen met 13-15 voor. In de 8e inning herstelde de Emmer aanval zich met o.a. een 3-honkslag van Dennis Wang en met een daverende tik sloeg Giuseppe Rolesu (foto) over het Leekster outfield voor een homerun, stand 17-15.


Door het ontbreken van veldverlichting bij de Emmer honkbalclub was het eigenlijk al te donker om de laatste inning te spelen, maar aangezien de goed leidende scheidsrechter Vos geen van de teams te kort wilde doen, werd de 9e en laatste inning hier en daar op de tast gespeeld.

Knights zetten nogmaals aan en maakten 4 runs. Bedrocks kwam met 2 punten op gelijke hoogte en een honkslag van Wang bracht om 22.10 uur onder luid applaus van het Emmer publiek het winnende punt over de thuisplaat.

Zondag werd in Leek de reguliere competitie wedstrijd afgelegd door de Emmer hoofdmacht dat door blessures een aantal vaste krachten mist.

Bedrocks coach Keith Bortz maakte gebruik van een heren 2 en een junior speler, maar kwam later ook nog zelf aan slag.

Bij The Knights  waren er ook wisselingen in het team en al in de 2e inning nam Knight coach Pelle Wiersum positie op de werpheuvel. Dat mocht echter niet baten voor de Leeksters. In de wedstrijd die vrijwel geheel in de regen werd gespeeld, namen de Bedrocks vanaf de eerste inning met Alex ten Hoor op de heuvel de leiding en bouwden de voorsprong keurig gestaag uit.


Met o.a. een 3-honkslag  van Emiel Eding  en een homerun van Jop Strick (foto)  wonnen de Emmer mannen in 7 inningen met 11-26 in hun laatste wedstrijd voor de zomerstop. 


De aspirant softbal meiden togen zaterdag naar Almere voor een inhaalwedstrijd tegen Almere ’90. In de eerste2  inningen waren beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Voor Emmen werden de punten binnengeslagen door Hester Beekman en Zoë Kleef.

In de 2e inning wist Bo-Dean Tuik de punten voor Emmen binnen te slaan door een prachtige line-drive honkslag. Debuterende pitcher voor de Bedrocks Sandi Seijkens hield de meisjes van Almere aardig in bedwang en wist het hoofd koel te houden en de voorsprong te behouden door in de gelijkmakende slagbeurt van Almere maar 2 punten toe te staan; eindstand 7-10 voor de meiden van de Bedrocks waarmee ze hun 2e overwinning boekten.


Bo-Dean Tuik klaar om te slaan

Irma Seijkens aan slag (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda