Eerste thuisoverwinning Bedrocks

EMMEN - Het eerste team van Bedrocks ontving zondag Robur 58 uit Apeldoorn. De eerste confrontatie tussen beide teams was de aftrap van de competitie en eindigde toen in Apeldoorn in een overwinning voor de Emmer honkballers. Aangezien Robur hekkensluiter in de 2e klasse is en Bedrocks voorlaatste, was het op voorhand gezien een ontmoeting die alles in zich had om er wedstrijd van te maken. Daar was zeker in de beginfase sprake van.


De eerste inning eindigde mede als gevolg van een fraaie 3-honkslag van Emmer korte stop Pim Springer in 1-0.  Dit was eigenlijk te weinig voor de Bedrocks, aangezien er 3 mannen op de honken achterbleven bij het einde van de inning. De punten werden hoofdzakelijk gestopt door het vangen van te hoog geslagen ballen door de Bedrocks mannen.


In de 2e inning kreeg Emmer pitcher Jop Strick wat moeit met de controle, waardoor de Apeldoorners een aantal keren met 4-wijd het honk 1e honk konden bereiken. Dit gecombineerd met een aantal veldfouten in de Emmer verdediging, resulteerde voor Robur in 4 punten, waarmee Bedrocks tegen onverwachte 1-4 achterstand aankeken.

De Emmer mannen bleven er echter in geloven en sprokkelden in de 3e en 5e inning nog een puntje, maar belangrijker, ze wisten Robur daarbij van scoren af te houden. De teamgeest van Bedrocks kwam in de 7e inning pas tot uitdrukking in het slaggeweld, waarbij moet worden opgemerkt dat de kracht van de Robur pitchers ook iets verslapte. Maar liefst 7 honklopers kwamen binnen, waardoor de stand 10-4 voor Bedrocks werd. Aangezien beide teams in de laatste 2 inningen niet meer tot scoren kwamen was dit tevens de eindstand.

Positief in het geheel voor de Bedrocks was dat er slecht 4 veldfouten waren (Robur 6), maar ook zeker het sterke pitchwerk van Emmer werper Jop Strick die maar liefst 12 Apeldoorners met 3 slag aan de kant zette. Het Emmer team lijkt nieuwe teamspirit te hebben opgedaan en het zou fantastisch zijn als dit de komende weken verder wordt uitgebouwd, bijvoorbeeld zondag aanstaande in Bussum tegen de nummer 3, HCAW.  Zondag 13 juni om 10.00 op de Meerdijk, Bedrocks-2 tegen WHSC uit Winschoten 

Junioren
De Emmer junioren traden in Assen aan tegen The Pioneers. Het Emmerteam speelde een uitstekende partij met de sterk werpende Remy Stuart van de eerste t/m de laatste inning op de heuvel. De Emmer verdediging deed zijn werk voortreffelijk, waarbij Kevin Vording tot 2 keer toe de aanzet gaf tot een dubbelspel. In de aanval maakte Frank Trechsel een mooie 3 honkslag en Rikson Martina deed er met een geweldige homerun nog een schepje bovenop.

Naast het feit dat het Emmer juniorenteam er een paar aanwinsten bij kreeg, lijkt ook dat de trainingsinspanningen van eens naar twee keer per week, het team tot een hoger niveau te brengen. Met de 5-15 overwinning in Assen, nestelt Bedrocks zich in de kop van de competitie in de 2e klasse A. Of het Emmer juniorenteam deze positie waar kan maken, zal zaterdag a.s. blijken als de Emmer mannen het om 14.00 op de Meerdijk opnemen tegen middenmoter Caribe uit Groningen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda