Eerste thuiswedstrijden aspiranten meisjes softbalteam

EMMEN - De eerste thuiswedstrijden van het aspiranten meisjes softbalteam was tegen UVV uit Utrecht. Startende pitcher was Naomi Sanders, die zich goed weerde voor haar eerste optreden als werpster bij de Bedrocks. Echter in de aanval bleven de Emmer meisjes wat achter en kon er maar 1 punt gescoord worden door een honkslag en gestolen honken van Sandi Seijkens. Eindstand 1-11 voor het team uit Utrecht. In de 2e wedstrijd kwamen de Bedrocksters helemaal niet tot scoren, maar hielden de score beperkt door snel en gedreven de ballen te verwerken. Pitcher Hester Beekman had de meisjes van UVV redelijk onder controle waardoor de stand 0-7 bleef.


Gezien het feit dat het meiden softbalteam pas in december werd geformeerd, kijken de Coaches Shirley van Gelden en Irma Seijkens tevreden terug op de eerste thuiswedstrijden. Het team dat nog meisjes zoekt vanaf ca 12 jaar ontvangt zaterdag aanstaande om 15.00 uur Hurricanes uit Hilversum. Zondag spelen op de Meerdijk de pupillen, de dames en beide Herenteams.

Noordelijke Selectieteams.
Zaterdag en Zondag werden er in Rosmalen de Nederlandse kampioenschappen honkbal voor jeugd selectieteams gehouden. Zaterdag speelden de teams in de Liitle League, in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.


Het team van Cluster Noord bestond uit selectiespelers van Caribe Groningen, Pioneers Assen en Marijn Krol (pitcher, 1e honk), Devon Noija (catcher, 3e honk), Savan Boer (catcher, 3e honk), Davey Paulussen (pitcher, 2e honk), Melvin Pijpker (2e honk, midfield) van Bedrocks. Na een pittige dag honkbal eindigde het team voorlaatste.

Zondag werden de wedstrijden voor de Seniors (15-16 jaar) gespeeld.
De noordelijke selectie bestaat uit spelers van Bedrocks Emmen, Blokes Veendam, Blue Devils Meppel, Caribe Groningen, Drachten, Northern Stars Leeuwarden, Pioneers Assen en  WHSC uit Winschoten. Na een spanende wedstrijddag, mede gedomineerd door het slechte weer, werd de noordelijke selectie Nederlands kampioen.


Een unieke prestatie waar KNBSB Cluster Noord coördinator Christina Haak en de coaches Peter de Haan, Monique Odijk en Dick Reijneveld zeer trots op zijn. De consequentie is dat het team zich nu kan richten op de reis naar Italië, waar in Novara van 8 t/m 14 juli word gestreden om het Europese  kampioenschap. Tegenstanders zijn, Italië, Tsjechië, Hongarije, Qatar en Zuid Afrika.


Bedrocks Emmen is er trots op dat hun spelers Robbin Vording (pitcher, korte stop), Barney van den Berg (pitcher, 1e honk), Bram Nijhof (3e honk, midfield) ook een bijdrage mogen leveren aan dit succes.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda