Emmer softbalsters houden Bedrocks eer hoog.

LEEUWARDEN - Op eerste Paasdag speelden de Emmer Bedrocks met twee Herenteams en het damesteam in Leeuwarden. Het was een prachtige dag voor het soft en honkbal en bij de Northern Stars was het een complete ?Bedrocksdag? met drie wedstrijden tegen de Emmer teams. Het tweede herenteam beet om 10.30 de spits af in de Friese hoofdstad met maar liefst 5 nieuwe spelers. De Emmer honkballers die in de 4e klasse spelen verloren slechts met 10-9 en dat kan gezien de omstandigheden een uitstekende prestatie worden genoemd.

Om 11.00 starten de Emmer softbalsters hun wedstrijd tegen de Friezinnen. Bijzonder was wel dat Desiree van Gelden bij de Northern Stars als Catcher speelde en zus Shirley voor Bedrocks als werpster aan de wedstrijd deelnam.


De Emmer Pitcher en verdediging hadden weinig moeite met de Friese slagvrouwen. De laatsten brachten met vijf  honkslagen maar twee dames over de thuisplaat. De Bedrocks vrouwen wisten met acht honkslagen maar liefst 13 dames over de thuisplaat te krijgen.

Bedrocks Catcher Kelly Hartman liet een prachtige 3 honkslag noteren. Met de 2-13 eindstand waren de eMMer dames zeer tevreden.

Het eerste Bedrocks honkbalteam speelde in de 3e klasse, om 14.30 tegen de Northern Stars één. Bij aanvang van de competitie verwachten de Emmer honkballers al dat de Stars de meest geduchte tegenstander van het seizoen zou zijn.  Dat de beide teams aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit het scoreverloop. Bedrocks startte goed met een 0-2 stand einde eerst inning.

Stars honkloper verovert de thuisplaat.Rechts Cather v.d. Toom 

Het centrum van de Emmer verdediging werd gevormd door Catcher Bart Jan van der Toom, die  de plaat op uitstekende wijze verdedigde en Pitcher Emiel Eding, die later in de wedstrijd werd vervangen door Jop Strick. De 2e inning werd het 3-2, de 3e inning 3-5, de 4e inning 7-6, de 5e  inning 7-7, waarna het 2 innings 9-9 was. In de zeer spannende maar sportieve wedstrijd scoorden Northern Stars in de 8e en voorlaatste inning nog een keer.


Bedrocks wist helaas geen man meer over de thuisplaat te brengen en zo werd kort na 18.00 de wedstrijd met 10-9 afgesloten. Voor Bedrocks sloegen Acevedo, Springer, en Timmerman een 2-honkslag, terwijl ten Hoor vier punten binnen sloeg. De verhouding in honkslagen was 15 voor de Stars en 14 voor Bedrocks.

Aanstaande zondag zal Bedrocks het  om 14.00 uur in Winschoten moeten opnemen tegen de nummer twee in de competitie, WHSC. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda