Gevoelig verlies Bedrocks

EMMEN - Op de Meerdijk ontving het eerste honkbalteam van Bedrocks zaterdag koploper Northern Stars uit Leeuwarden. Met Bedrocks in 2e positie beloofde het op papier een spannende strijd te worden en dat bleek ook het geval. Beide teams speelden geconcentreerd onder leiding van de broers Kevin en Robbin Vording, respectievelijk plaat en veldscheidsrechter.


Bedrocks moest in de eerste inning met startend werper Fernando Acevedo(foto) 1 punt toestaan, terwijl werper Roland van Dijk van de Stars, 3 Bedrocks mannen op 3–slag aan de kant wist te zetten en de 2e inning werd zo begonnen met een 0-1 voorsprong voor de Stars .


Nadat de Leeuwarders in de 3e inning 1 punt wisten te maken, kwam Bedrocks sterk terug met honkslagen van Strick, Rolesu, ten Hoor en Roeland v d Toom(foto). Dit leverde tot genoegen van de Bedrocks aanhang een 5-2 voorsprong op. De 5e inning maakten de Stars 2 punten en in de gelijkmakende slagbeurt  wist Acevedo een honkslag te slaan en ook hij kwam over de thuisplaat, stand 6-4.


Bij de Stars werd de heuvel ingenomen door de sterk werpende Jorrit v d Kroon(foto) de eerste die Bedrockers  een strike-out aan de broek gaf, terwijl de met Jop Strick op de hevel bij de Emmenaren ook Stars niet tot scoren in de 6e en 7e inning.


In de 8e inning wist Stars midvelder Jan van Drie(foto) met een uitstekende klap de bal in het linksveld te slaan en helaas  was de rechterarm van  linksvelder Roeland v d Toom  10cm te kort om er een vangbal van te maken. Dit leverde van Drie een 3-honkslag op en de 6-7 voorsprong van de Stars. In de 9e en laatste inning was het voor de Friezen 3 op, 3 af.

De gelijkmakende slagbeurt voor Bedrocks begon met een honkslag van Timmerman en met 1 nul maakte ook slagman Acvedo een honkslag. Timmerman was doormiddel van een gestolen honk inmiddels op het 3e honk aangeland. Met 1
en 3 bezet een prachtige uitgangspositie voor de volgende slagman R v d Toom. 

Maar helaas belande de tik van v d Toom recht in de handschoen van werper van v-d Kroon, die uitstekend speelde door direct op het 3e honk te gooien en daarmee ook Timmerman die reeds onderweg was naar de thuisplaat, uitmaakte.


Al met al een prachtige wedstrijd waarin de smalle Bedrocks selectie van coach Keith Bortz(foto) met slechts 1 fout in de verdediging uitstekend speelde en de eindstand, ja dat was voor het zelfde geld andersom geweest. De Stars is een gedegen team maar het is wel jammer dat men zich ook bediend van nogal wat intimidatie doormiddel van woorden richting tegenstander en scheidsrechters. Dat komt ongepast over en het zou het team sieren dit achterwege te laten.


Bedrocks kan er trots op zijn dat de leiding die gevormd werd door de gebroeders Vording, nota bene  junior en aspirant binnen de vereniging  zich niet van de wijs lieten brengen in de topper van de 3e klasse noord. Klasse! Aanstaande zondag ontvangenl de Heren om 14.00 Blue Devils uit Meppel. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda