Heren Bedrocks

VEENDAM - Met goede moed togen de Bedrocks honkballers zondag naar het honkbalveld van The Blokes in Veendam. Winst van de Emmenaren zou immers handhaving in de 2e klasse betekenen. De Emmer honkballers gingen goed van start met Pitcher Jop Strick op de heuvel. In de eerste inning scoorden Bedrocks 1 keer. De eerste 3 Blokes slagmannen werden direct met 3 slag aan de kant gezet in de gelijkmakende slagbeurt. Eind 2e inning was het 2-5. Blokes begon echter langzaam in te lopen en eind 4e inning was het 5-7.


In de 5e inning scoorden Bedrocks niet, Blokes echter brachten 3 man over de thuisplaat waarmee de stand op 8-7 kwam. In de 6e inning sloegen  de Blokes  met 7 runs de Bedrocks dromen aan duigen, 14-7! Hoe de  Emmer honkballers ook streden, alleen in de 9e en laatste inning kwamen ze nog een keer tot scoren mede door een fraaie 2-honkslag van Emmer catcher Marc Brandjes, waarmee de eindstand op 15-8 kwam.

Gedurende de wedstrijd werd met regelmaat naar Amersfoort gebeld, aangezien de uitslag van de wedstrijd Quick – Robur bepalend was voor handhaving van Bedrocks in de 2e klasse. Uiteindelijk kwam de voor Bedrocks verlossende 11-6 overwinning voor Quick aan het licht, waarmee Robur zal gaan degraderen en handhaving voor Bedrocks zeker is.

Natuurlijk zijn de Bedrocks blij het volgende seizoen weer in de 2e klasse te kunnen spelen, echter de te smalle selectie van Coach Ralph Seijkens, moest effe Amersfoort bellen,  zal zeker uitbreiding zowel in kwantiteit almede kwaliteit behoeven.  Het is zeer de vraag of deze behoefte intern is te vinden.  (zie ook fotoboek)

Junioren
Zaterdag speelden de Emmer junioren op de Meerdijk tegen koploper Blue Devils uit Meppel. De Devils hadden 3 punten voorsprong op Bedrocks. Met winst voor de Emmer honkballers zouden de Bedrocks nog zicht op het kampioenschap hebben. Dat leek aardig te lukken, echter ook bij het juniorenteam ontpopte zich een pitcherprobleem, waardoor veel Devils slagmannen het eerste honk met 4-wijd cadeau kregen.  Het resultaat was dat ondanks het feit dat er aan beide kanten 7 honkslagen werden gemaakt, de winst met 10-7 naar Meppel ging.

Het komende weekend zijn er weer tal van wedstrijden op de Meerdijk.
Vrijdagavond zal het om 18.00 beginnen met een vriendschappelijk softbalwedstrijd tussen het 3e handbalteam van Hurry-up uit Zwartemeer en het Bedrocks 2e honkbalteam.

Zaterdag spelen vanaf 11.00 beide pupillenteams en Zondag om 11.00 spelen de dames softbalsters hun laatste competitiewedstrijd tegen Blokes.

Zondag om 14.00 sluiten de Emmer heren op de Meerdijk het seizoen af tegen Giants uit Hengelo die reeds kampioen zijn.  

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda