Honk en Softbalseizoen geopend.

EMMEN - De eerste thuiswedstrijd van het honkbalseizoen 2013 bij Bedrocks werd zaterdag gespeeld door de aspiranten 1. Ze ontvingen een sterk WSB uit Apeldoorn die in de eerste inning direct op een 0-1 voorsprong kwamen. Van de flinke tegenstand van Bedrocks trok WSB zich weinig aan en zo wisten ze de wedstrijd grotendeels naar hun hand te zetten. Bedrocks kwam pas in de 4e inning tot scoren , maar WSB wist de voorsprong verder uit te breiden. De sportieve wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Devi Seijkens kende een 2-5 eindstand.

Dames
Dit seizoen treden de dames van de Bedrocks met maar liefst 2 damesteams aan in de competitie. Het aspiranten softbalteam is samengevoegd met de ‘grote’ dames, dit omdat de aanwas van jonge meiden op zich laat wachten en omdat deze 6 enthousiaste meiden toch graag willen spelen is besloten ze voor de time being samen te voegen met de dames van de Bedrocks. Hun eerste wedstrijd was zondag uit tegen de Northern Stars in Leeuwarden.

In de eerste slagbeurt voor Emmen werden 2 punten gescoord door een prachtige 2 honkslag van korte stop Irma Seijkens die haar voorgangster over de thuisplaat sloeg en later zelf scoorde op een doorgeschoten bal. Pitcher Hester Beekman had haar snelle pitches nog niet optimaal onder controle waardoor puntjes voor de Stars werden binnengehaald op 4 wijd, 7 punten in totaal.

In de volgende slagbeurt voor Emmen werd nog een dappere poging gedaan wat op de achterstand in te lopen door een ferme tik van Nathanja de Monye dwars door het binnenveld, een honkslag in het rechtsveld van Sandi Seijkens en een prachtige Line drive honkslag van Elisa Sleking. Het mocht niet meer baten, eindstand 14-4 voor de Stars. Nieuw aangetrokken coach Bennie Mol kon ondanks het verlies  terugzien op een, verrassend solide 1e optreden van de Bedrocks meiden/dames.

Bedrocks dames 2
Het andere damesteam van de Bedrocks moest  zondag thuis aantreden tegen de combinatie Blue Devils/CAPS.  De CAPS uit Hoogeveen hebben voor het eerst in jaren weer een half softbalteam en samen met het noodlijdende Blue Devils die dit seizoen ook maar een half damesteam hebben vormen ze samen 1 softbalteam. Door de belabberde weersomstandigheden van de afgelopen periode is het hele oefenprogramma voor de softballers geannuleerd, waardoor dit het eerste optreden op het veld was voor de teams.


Beide ploegen kwamen onder leiding van scheidsrechter Robbin Vording wat moeizaam op gang, zo ook Bedrocks pitcher Shirley van Gelden(foto boven) die moeizaam de zone wist te vinden. Ze kon uiteindelijk met 2 strike outs en een put out in het binnenveld  en een prachtige vangbal van linksvelder Saskia Schuitert (foto onder) toch voorkomen dat de BD/C combinatie konden scoren.



De Emmer dames daarentegen wisten in hun eerste slagbeurt wel tot scoren te komen door prachtige honkslagen van o.a Bich Dinh(bereikt boven de thuisplaat), Shirley van Gelden en Mariska Savenije (foto onder).

In de aanval waren de gasten matig en van Gelden hield de stand op nul door prima pitchwerk. De Bedrocksters wisten in de laatste slagbeurt nog 1x te scoren; deze begon met een honkslag van Kirsten Hekstra, die vervolgens het 3e punt kon scoren door wederom een honkslag van korte stop Bich Dinh. Eindstand 3-0 in het voordeel van Emmen. Coach Ralph Seijkens kon terugzien op een goed begin van de competitie.

Zaterdag a.s. vanaf 10.00 spelen diverse team op de Meerdijk . (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda