Honkbal Coach en Trainers clinic in Emmen.

EMMEN - Zaterdag organiseerde het Cluster Noord van de Koninklijke Nederlandse Soft en Honkbalbond een Coach Clinic in Emmen. Jaarlijks worden deze trainingen voor Honk en Softbal coaches in Veenendaal gegeven, maar dit jaar was de Cluster Co?rdinator Christina Haak er in geslaagd om deze dag ook in Emmen op de kalender te krijgen. Een goede zaak zo bleek, want maar liefst 33 noordelijk coaches vonden de weg naar sporthal Bargeres, waar drie instructeurs van de KNBSB hun kennis enthousiast overbrachten aan de leergierige deelnemers.


Hoofdcoach van het jong Oranje honkbalteam Brian Farley, instrueerde de het gezelschap over Pitching en zijn putte hierbij ook uit zijn ervaring als werper bij de Amerikaanse St Louis Cardinals. Farley die in 2001 op de thuisplaat van HCAW in Bussum trouwde met oud softbalinternational Gonny Reijnen, bracht zijn verhaal op smeuïge wijze met leuke anekdotes uit zijn carrière.


In het middendeel van de zaal die in drieën was gedeeld, wist hittingcoach van Jong Oranje, Peter van Dalen op boeiende wijze de slagtechniek en zijn  inzicht over stootslagen aan de “leerlingen” over te brengen, waarbij hij kon putten uit zijn ervaring als hoofdklassespeler.


Het laatste deel van de zaal was gereserveerd voor Michel Ausems, die naast zijn werk als leerraar lichamelijke opvoeding al meer dan 20 jaar als instructeur aan de KNBSB verbonden is. Met zijn nimmer aflatende energie wist hij de aandacht van de deelnemers te vast te houden en meer inzicht te geven over de vele facetten van het Catchen. De rol van de catcher, of te wel achtervanger is één van de belangrijkste in het Honk en Softbal, omdat deze in de verdediging het gehele veld kan overzien

Na een middagpauze waarbij de Emmer soft en honkbalvereniging Bedrocks als gastheer de catering verzorgde, ging het snel verder met praktische oefeningen. Hierbij konden de deelnemers de oefenstof onder de bezielende leiding van de KNBSB instructeurs, betreffende de drie verschillende aspecten in de praktijk brengen. Al met al kan het noordelijke honkbal terug kijken op een zeer geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is. Graag zou de groeiende Emmer vereniging Bedrocks, een volgend jaar weer gastheer zijn voor dergelijke dagen.

Voor deze kleine sport in het noorden is het zeer van belang om ook op deze wijze het niveau om hoog te brengen. Wellicht weet cluster coördinator mevrouw Haak de KNBSB te verleiden deze activiteit voor de komende jaren in Emmen te continueren. Vooralsnog lijkt het gezien het enthousiasme van de leerlingen aan deelnemers niet te ontbreken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda