Honkbal competitie ook in Emmen van start.

EMMEN - Bij Bedrocks zijn zondag 29 mei eindelijk de eerste thuiswedstijden van het nieuwe honk en softbalseizoen. Wegens een renovatie van de velden was het niet eerder mogelijk thuiswedstrijden te spelen. Beide herenteams hebben al 7 uitwedstijden gespeeld. Om 11.00 spelen heren 2 tegen Northern Stars uit Leeuwarden uitkomende in de 4e klasse noord, terwijl het eerste team om 14.00 van start gaat tegen de Cubs uit Hardenberg. Het eerste team verstevigde afgelopen zondag in Meppel zijn 2e plaats in de 3e klasse Noord door met 12-23 van Blue Devils 2 te winnen.


Bedrocks was met 25 honkslagen aanvallend uitstekend op dreef en 1e honkman Martijn Timmerman(foto) kon door de bal over de hekken te slaan de honken op zijn gemak ronden door zijn 3e  homerun van dit seizoen.

Coach Keith Bortz feliciteerd Martijn met zijn homerun en toonde zich na afloop een tevreden man.


In de verdediging werd nog een perfect uitgevoerde “dubbel” 4-3 gemaakt die werd ingezet door 2e honkman
Jos Meijer(foto) en afgemaakt door Martijn Timmerman.

Beeball.

Zaterdag om 10.00 zal het Bedrocks Beeball team ook op de Meerdijk zijn eerste wedstrijd spelen. Het “versimpelde” honkbal spel voor de allerkleinsten in de leeftijd vanaf 5 jaar is mede de oorzaak van de gestaag groeiend ledenaantal van Bedrocks. Inmiddels is er met 142 leden weer een nieuw record behaald. Dit seizoen komen er tien verschillende teams uit in de diverse competities.
|
Dames softbal.
In Veendam begonnen de Emmer dames gretig aan het altijd ietwat beladen duel tegen The Blokes. De laatste jaren is het lastig gebleken te winnen in Veendam, desalniettemin zat de sfeer er goed in. In de eerste slagbeurt scoorden de Bedrocksters het eerste punt en ook de Blokes konden 1 punt noteren. Uitmuntend Bedrocks pitcher Shirley van Gelden had vervolgens in de 3e inning maar 5 pitches (uitzonderlijk weinig) nodig om haar verdediging 3 nullen te laten maken. De Bedrocksters scoorden vervolgens nog 3 punten door o.a. een prachtige 2 honkslag van Paula Scholte.

Onder de bezielende leiding van catcher Kelly Hartman hielden de Emmer dames met o.a. Kelly Hartman(foto) het
hoofd koel tot in de laatste inning. Gelegenheidscoach Ralph Seijkens kon tevreden terugblikken op een spannende
pot softbal met een 3-6 eindstand. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda