Honkbal en statistieken.

VEEDAM - In Veendam leed het eerste team van Bedrocks zondag een flinke nederlaag tegen gedeeld koploper The Blokes. De broers van der Toom hadden een hele goede dag aan slag. Bart-Jan sloeg 3 uit 4 met 2 runs en zijn oudere broer Roeland sloeg 2 honkslagen uit 5. Devi Seijkens 2 uit 3, Barney v d Berg maakte 3 rbis (binnengeslagen punten) , Jop Strick en Dennis Wang beide 2 rbis. Op één slagman na maakten alle Bedrockers tenminste één honkslag. Die cijfers zijn voorbeelden van hitting (slaan) statistieken.


Roeland v.d. Toom  aan slag

Voor honkballers (en de meeste fans) zijn statistieken heel belangrijk om patronen en een (wedstrijd)geschiedenis te krijgen…..en ze zijn leuk om over te praten. Voor spelers en trainer coaches geven de statistieken een goed “beeld” over een langere periode. Tijdens een wedstrijd zijn de  “stats”  een geliefd onderwerp om over te kletsen. Er zijn honderden verschillende stats maar  sommige zijn veel belangrijker zijn dan andere.  

Een terugblik naar de belangrijkste stats van de wedstrijd afgelopen zondag in Veendam tussen de Blokes en de Bedrocks.
Pitching - Blokes:  7 innings gepitcht, 117 pitches, 16 honkslagen tegen, slechts 3 vier-wijd weggegeven, 5 strikeouts en 9 runs tegen waarvan 8 verdiend.

Pitching - Bedrocks:  6 innings gepitcht (een 7e slagbeurt was niet meer nodig voor de Blokes), 242 pitches, 23 honkslagen tegen, 17 vier-wijd weggeven waarvan 9 in de 1e inning, slechts 1 strikeout en 41 runs tegen waarvan slechts 14 verdiende, de overige ontstonden door veldfouten.

Fielding - Blokes:  30 aantal kansen, 1 fout
Fielding - Bedrocks:  33 aantal kansen, 9 fouten
Hitting - Blokes:  47 officiele slagbeurten, 23 honkslagen, 29 rbi, 1 strikeout, 17 vier-wijd
Hitting - Bedrocks:  37 officiele slagbeurten, 16 honkslagen, 9 rbi, 5 strikeouts, 3 vier-wijd

Oke…en nu?  Nu kunnen we makkelijk zien hoe het is gebeurd.  Door fouten en vier-wijd hebben de Blokes 27 onverdiende runs gescoord en na de 2e inning was de wedstrijd voorbij. De Bedrocks hebben het laten zien dat ze kunnen slaan.  Nu moeten ze het laten zien dat ze slagballen kunnen gooien en dat ze sterker op het veld kunnen verdedigen.

Mooiste Ded mooiste aktie an Bedrocks kant was van catcher Bart –Jan vd Toom die met een prachtige flying catch een einde maakte aan de 1e inning. Zondag is in Bussum tegen HCAW de volgende uitdaging voor de heren.

BatBoy Gertjan Stolte weer kampioen!

Vaste Batboy van het herenteam en lid van TTC Emmen, Gertjan Stolte is de afgelopen week in Groningen voor de 3e keer als beste uit de bus gekomen bij de Special Olympics Stad Spelen Groningen bij het tafeltennis.

Pupillen

Zaterdag speelden de pupillen in Leeuwarden een dubbel tegen Northern Stars. Ondanks het feit dat Bedrocks een team van slechts 8 spelers hadden, werden beide wedstrijden door Bedrocks gewonnen mede dankzij het goede pitchwerk van .....


Devi van der Geest en ...................


....................Jasper Koopman. Door deze overwinningen staan ze momenteel bovenaan in hun klasse.

Zaterdag  om 11.00 spelen de Aspiranten 1 op de Meerdijk tegen Giants Hengelo waarna om 14.00 de Junioren Caribe uit  Groningen ontvangen. Zondag om 11.00 ontvangen de Dames Pioneers uit Assen. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda