Junioren Bedrocks pakken koppositie.

EMMEN - De junioren speelden afgelopen zaterdag twee thuiswedstrijden tegen Caribe uit Groningen. Het werden twee totaal verschillende wedstrijden. De eerste wedstrijd werd, onder leiding van pitcher Barney van den Berg en de bij de junioren als catcher debuterende Jeffrey Brandjes, een eenvoudige overwinning voor de Bedrocks. Met 14 honkslagen voor en maar 4 tegen werd de eindstand op 12-5 bepaald.


Barney van der Berg


De tweede wedstrijd werd een totaal andere, vol met emotie en spanning. Caribe had een junior pitcher meegenomen die normaal bij de heren pitcht. Deze pitcher was van een iets ander de kaliber dan degene uit de eerste wedstrijd. De eerst drie Emmer slagmensen gingen dan ook op drie slag uit. Bij de Bedrocks debuteerde  de 13 jarige aspirant Scott Schulting(foto) op de heuvel. Geholpen door een uitstekende verdediging kreeg Schulting maar 2 runs tegen in 2 inningen. Een meer dan geslaagd debuut.


In de derde inning raakte de Groninger pitcher de controle iets kwijt.  Door een honkslag van Robin Knol, twee keer 4 wijd en twee errors kwam de stand op 2-2. Bij de Bedrocks was inmiddels Marijn Mast op de heuvel gekomen. Met behulp van een sterke verdediging kwamen er maar 4 mensen aan slag en kwamen er geen mensen binnen.

In de vierde inning werd niet gescoord door de Bedrocks. In de tweede helft van de vierde inning raakte Mast de controle een beetje kwijt en mede door een paar keer 4 wijd kwam Caribe op een 4-2 voorsprong. Caribe dacht dat de speeltijd voorbij was en liet hun loper insluiten tussen het derde honk en de thuisplaat en zo de wedstrijd te winnen. Een duur foutje want volgens de prima leidende umpire Matthijs Nijhof was de tijd nog niet verstreken en moest er nog een inning gespeeld worden. Dit tot groot ongenoegen van Caribe.

Het leek een kansloze missie te worden voor de Emmer junioren want de eerste twee slagmensen gingen uit. Met nog 1 uit te gaan wisselde de Groninger coach de pitcher. Het gebrek aan pitchers bij Caribe werkte echter in het voordeel van de Bedrocks.


In de loop van de inning wisselde Caribe nogmaals van pitcher en wisten de Bedrocks, mede door een 2-honkslag van Jeffrey Brandjes en.......................................................


......... een honkslag van Barney van den Berg, nog 4 runs te scoren waardoor de stand op 6-4 in het voordeel van de Bedrocks kwam.

In de gelijkmakende 4e inning had Mast de controle weer terug en stond slechts 1 run tegen en sloot de wedstrijd in stijl af met een strikeout. Een zwaar bevochten overwinning waarbij Caribe zich een slecht verliezer toonde. Stand:

Aanstaande zaterdag om 15:30 op Meerdijk belooft het weer een spannende wedstrijd te worden tussen de Bedrocks en de nummer 3, Drachten Diamonds

Aspiranten

De Emmer Aspiranten 1 hebben het dit seizoen na de promotie naar de 2 klasse A best lastig. In deze klasse spelen veel teams uit het westen waar het niveau toch wat hoger is dan in de noordelijke regio. Zaterdag wisten de Emmer jongens onder leiding van trainer coaches Robbin Vording en Johan Krol echter hun 10e wedstrijd met 18-0 te winnen van Giants uit Hengelo.  Met 4 gewonnen staan ze nu op de 4e plaats.


Beste slagman was Savan Boer die uit 4 slagbeurten een honkslag en een 2-honkslag haalde.

Zaterdag aanstaande wordt het ook voor dit team spannend als ze om 11.00 op de Meerdijk `virtueel koploper Zuidvogels uit Huizen ontvangen voor een dubbel.

Heren 1
Zondag speelden de Bedrocks in Bussum tegen HCAW-3.  Nog een keer zonder een paar belangrijke spelers kwamen de mannen uit Emmen te kort.  Het was zeker beter dan de week daarvoor…maar nog niet goed genoeg om te winnen. Op het eind was het 16 – 11 voor de thuisclub.


Arjan Koreman(foto) had zijn beste wedstrijd van het jaar met 2 uit 4, waaronder een 2 honkslag, 4 rbis, 1 run gescoord en maakte geen veldfouten. 


Jop Strick kreeg drie walks (vier-wijd) en scoorde 3 runs.  Roeland v d Toom scoorde 3 runs en Alex ten Hoor tikte de plaat twee keer aan.

De Bedrocks hebben 11 runs gescoord maar behalve de 2 honkslagen van Koreman had de rest van de team slechts 4 honkslagen.  HCAW-3 speelde ook niet foutloos en er werd veel vier-wijd gegooid.  Eigenlijk hebben de pitchers van de tegenstander voor de eerste keer dit jaar meer walks weggegeven dan die van de Bedrocks. (HCAW 10, Emmen 5)  Het was ook redelijk gelijk in het veld met 4 fouten voor HCAW en 5 voor de Bedrocks.

Wat was het verschil?  HCAW heeft de Bedrocks met honkslagen verslagen 21 – 6.  Vijftien honkslagen meer maar slechts 5 runs meer op het eind.  Eén of twee meer honkslagen bij de Bedrocks en één of twee minder bij HCAW en de uitslag was zomaar in het voordeel van Bedrocks uitgevallen.

Komende week zondag spelen de Bedrocks hun 2e “echte” thuiswedstrijd om 14.00 uur tegen de Falcons uit Lelystad. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda