Meisjes Softbal in het Noorden

EMMEN - Tijdens een Try-out van cluster Noord van de KNBSB afgelopen zondag bij Bedrocks in Emmen zijn voor het eerst meisjes voor softbal geselecteerd. Tot op heden moeten de meisjes het in het in de Noordelijke provincies starten met honkbal en als ze dit volhouden kunnen ze pas vanaf ca. 16 jaar gaan softballen. Volgens verenigingsconsulente Christina Haak van Cluster Noord, haken de meisjes bij honkbal vaak af omdat deze tak toch net even te hard wordt ervaren. Een reden voor het cluster om deze nieuwe weg in te slaan en een meisjes softbalopleidingsteam te starten.

Mogelijk wordt dit ook een springplank voor de Noordelijk clubs om in de nabije toekomst, net als in grote delen van “honk en softballand” meisjes softbalteams te formeren om daarmee ook competitie te gaan spelen.


Voor het softbalopleidingsteam zijn talentvolle meisjes van Drachten Diamonds, Blue Devils Meppel, Pioneers Assen en Bedrocks Emmen geselecteerd. Tijdens de selectiemiddag op de Meerdijk, waaraan 60 jeugdigen deelnamen, werd vooral gelet op conditie, pitching, catching en slagvaardigheid. 

Naast het Noordelijke Rookies team (pupillen) werden er ook aspiranten honkballers en junioren geselecteerd. Het is de bedoeling met deze Junioren Elite een opleidings-/trainingstraject in te gaan en mogelijk is het in de verre toekomst denkbaar met een dergelijk team de competitie in te gaan naast de reguliere verenigingscompetitie. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda