Nieuwe coach damessoftbalteam Bedrocks

EMMEN - Het Emmer Bedrocks damessoftbalteam gaat het komende seizoen de competitie in met trainer-coach Ralph Seijkens. Seijkens was een aantal jaren coach van het eerste honkbalteam van Bedrocks waarmee hij in 2009 kampioen werd. Volgens Bedrocks voorzitter Wim Boonstra is een belangrijk doel van de club om naast de groei van de afgelopen jaren zich ook kwalitatief verder moet ontwikkelen. Om dit te bereiken is er met het aantrekken van Seijkens ook gekozen om te starten met een meisjes softbalteam van 12 t/m 16 jaar. Hiermee kan vanuit de basis worden gebouwd aan de toekomst.

Promotieactiviteiten van de club gaan zich op nieuwe jeugdspelers van de leeftijd van 6 tot 18 jaar richten. Voor wat betreft de sportieve prestaties van het damesteam van de Bedrocks is het de doelstelling om dit seizoen in de top drie mee te doen. Seijkens merkt op dat het niet makkelijk zal zijn om dit te bereiken, maar geeft aan hier wel een uitdaging in te zien. Het Nederlands damesteam softballers werden Europees kampioen,

Nederland heeft dus potentie op dit gebied. We merken dat de belangstelling voor onze sport toeneemt. Het buitenseizoen gaat binnenkort van start en de training en wedstrijden op sportpark de Meerdijk worden hervat. Overigens is er bij alle teams, dus niet alleen jeugd, nog wel plaats voor nieuwe spelers. Afgelopen zondag was er een oefenduel op de Meerdijk tegen Bleu Devils uit Meppel. 

Bedrocks voorzitter Wim Boonstra (r) reikt het “damesshirt” uit aan trainer-coach Ralph Seijkens. (foto Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda