Nieuwe trainers eerste honkbalteam Bedrocks Emmen

EMMEN - Het eerste honkbalteam van de Bedrocks uit Emmen staat het komende seizoen onder de leiding van Roland Roborgh en Keith Bortz. Beide heren nemen het stokje over van Ralph Seijkens die na 5 jaar succesvol de leiding te hebben gehad, in ieder geval een jaar rustiger aan wil doen. Onder leiding van Seykens bereikte zijn team de lang gewenste promotie naar de 2e klasse en tijdens de voorlaatste sportverkiezingen in Emmen was het honkbalteam genomineerd als sportploeg van het jaar 2009.

Het afgelopen seizoen bereikten de Emmer honkballers met behoud in de 2e klasse het gestelde doel. Roborgh is terug van weg geweest en heeft in de jaren 1996 en 1997 met het toenmalige team op landelijk niveau een aantal zeer succesvolle jaren gehad.  De Amerikaan Keith Bortz is al een jaar actief binnen de vereniging, en houdt zich voornamelijk bezig met het opleiden van pitchers en catchers en zal ook zeker betrokken blijven bij de jeugdopleiding.

Zondag is de trainerscombinatie door de technische commissie aan de spelers voorgesteld. Alle partijen waren na afloop van de eerste training enthousiast. Tijdens de ook zondag gehouden nieuwjaarsbijeenkomst in de Bedrocks kantine verwelkomde voorzitter Wim Boonstra de nieuwe trainers en stelde het duo voor aan de leden. 

In zijn nieuwjaartoespraak uitte Boonstra zijn zorg over de toestand van beide velden die deels niet aan de veiligheidseisen en deels niet aan de eisen van de honkbalbond voldoen. Hij sprak de hoop uit dat de gemeente beide velden voor de start van de competitie, begin april op orde zal hebben. Tevens was er aandacht voor het feit dat de soft en honkbalclub  gegroeid is tot de grootste van de drie noordelijke provincies en het komende seizoen voor het eerst met 10 teams de competitie in gaat.  Dank was er voor de vele vrijwilligers in diverse disciplines, die het mogelijk maken Bedrocks draaiende te houden. De van oorsprong Groninger Boonstra sloot zijn toespraak af met de traditionele wens; Veul heil en zegen in nije joar.   


Op de foto, vlnr Ronald Roborgh – voorzitter Wim Boonstra – Keith Botz

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda