Nipt verlies Bedrocks 2

DRACHTEN - De reserves van Bedrocks moeten zondag op bezoek bij titelkandidaat Drachten Diamonds. Na de sterk stijgende lijn van de afgelopen maanden was deze laatste wedstrijd van het seizoen een mooie testcase voor het volgende seizoen. Hoewel er 4 vaste spelers ontbraken vanwege andere verplichtingen begon het team sterk. Na de tweede inning stond Bedrocks al voor met 1-4.

Nadat de Emmenaren in de derde inning nog een paar keer gescoord hadden, zetten de Friezen alle zeilen bij om te scoren. Dat lukte hen 2 keer waarna aan het eind van de derde inning Outfielder Leon Smit op het drassige veld in een uiterste poging de derde nul wist te maken door een prachtige vangbal (3-6). In de vierde inning werd aan Drachtster zijde de werper vervangen door het 18 jarige talent Tim Niekerk. Deze werper heeft het afgelopen jaar als werper gespeeld bij een Amerikaans high school team.

 
Bedrocks 2


Bedrocks catcher Kevin Vording tikt honkloper uit.

In de vierde inning kwam Bedrocks nog een keer tot scoren, en maakte Drachten de achterstand wat kleiner tot 6-8. In de laatste slagbeurt hadden de Emmenaren geen antwoord op het harde werpen van Niekerk , waarna de thuisclub in de gelijkmakende slagbeurt gebruik maakte van wat slordigheden in de Emmer verdediging en de eindstand op 10-8 bepaalde. Geen slecht resultaat van de (gehavende) hekkensluiter tegen de titelkandidaat.

Junioren
De Emmer junioren speelden zondag hun laatste seizoenswedstrijd tegen Pioneers uit Assen. De vorige editie leverde een 15-4 overwinning voor Bedrocks , waardoor de Emmer jeugd de Assenaren mogelijk iets onderschatte en het een moeizame strijd werd voor de Emmer jeugd.


Bedrocks begon de wedstrijd waarin 3e honkman Lennart Verhoog afscheid nam erg krampachtig aan slag wat resulteerde in een achterstand van 2-6. 


Wel dient te worden opgetekend dat Pioneers een beroep deed op 2 Bedrocks spelers om hun team te completeren en Bedrocks op hun beurt gebruik kon maken van de goed spelende Aspiranten Savan Boer(foto) en Marijn Krol.


De wedstrijd kreeg een ommekeer na een Honkslag van Bedrocks outfielder  Harry Boonstra die door diverse veldfouten van Pioneers uitmondde in de curieuze “homerun” voor Boonstra. Mede daardoor kwam de stand in de voorlaatste inning op 10-10. In de laatste inning presteerde Bedrocks beter, wat resulteerde in een 14-11 eindstand.

De coaches Ed v/d Berg en Marco Mast kijken terug op een goed seizoen waarbij de Emmer junioren exact in het midden van de ranglijst eindigden.

 

Zaterdag 13 oktober aanstaande spelen de Meiden softbalsters om 12.00 op de Meerdijk tegen Blue Socks uit Veenendaal.

 

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda