Nipte nederlaag voor de Bedrocks

EMMEN - De Emmer soft en honkballers togen zondag naar The Blokes in Veendam voor hun competitie wedstrijden. Met spanning werd er door het eerste honkbalteam uitgekeken naar de wedstrijd in Veendam. Het Blokes team komt al langer uit in de 2e klasse, maar een overwinning voor Bedrocks leek op voorhand niet onmogelijk. Het werd dan ook een ware krachtmeting in deze bijna 4 uur durende noordelijke derby.


Dat het gelijk op ging is ook duidelijk te zien in de standen na elke inning; 1-1, 3-1, 3-1, 3-7, 10-7, 11-13, 15-13, 18-16, vervolgens kwam Bedrocks in de 9e en laatste inning slechts tot 1 punt waarmee de thriller eindigde in 18-17 voor de Blokes.

Gedurende de gehele wedstrijd was de spanning in en buiten het veld duidelijk merkbaar.

Af en toe dreigde in het veld de vlam in de pan te slaan, maar zoals het in de sport hoort, werd deze weer snel gedoofd. Het publiek beleefde een enorm enerverende wedstrijd met af en toe fraai spel, maar ook enorme blunders. Het merkwaardige is dat Bedrocks 18 honkslagen wist te maken ten opzichte van 10 voor de Blokes.

Het verschil in punten kwam meer tot uitdrukking in het aantalgemaakte veldfouten. Voor Blokes slechts 5, maar voor Bedrocks 12. Hoe dan ook, de Emmer mannen hebben laten zien te kunnen knokken voor een overwinning. Dat is zeker winst, maar (nog) niet voldoende.

Heren 2

Het tweede herenteam mocht zondag overigens aan de ontspanningslaan in de parkstad het spits afbijten tegen het 2e Blokes team.

Het Catcher – Pitcher duo Meppelink – Meijer was niet opgewassen tegen het slaggeweld in Veendam. Aan slag waren de Emmer honkballers niet sterk.

Alleen de beide Emmer Pitchers Eding en Meijer kwamen tot een honkslag, terwijl Catcher Roelof Meppelink een 2-honkslag liet noteren. Eindstand 11-3.

Dames.

Daarna gingen de Emmer dames van start tegen de Veendammer softbalsters. Het Emmer team had een sterke serie achter de rug en er werd dan ook belangstellend uitgekeken naar de wedstrijd tegen de brede en ervaren Blokes selectie.

Helaas spatte de roze Emmer wolk in Veendam uiteen en gingen de Bedrocks dames roemloos met een 13-3 nederlaag ten onder.  De Emmer recreanten deden wel goede zaken door in Assen met 11-15 van het sterke Pioneers te winnen. Zondag aanstaande om 11.00 op de Meerdijk, Heren2 tegen White Cats uit Sneek.  

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda