Ruime zege Bedrocks dames

EMMEN - Het 2e honkbalteam van Bedrocks heeft aan het einde van het seizoen laten zien dit jaar een enorme progressie doorgemaakt te hebben. Zondag werd in Leeuwarden na twee eerdere nederlagen tegen de Northern Stars (10-16 en 9-26) uit een ander vaatje getapt. Dat het groeiende team in alle opzichten sterker geworden is kwam al in de eerste inning tot uiting met een 8-1 voorsprong. In de 2e inning waren de Emmenaren nog steeds goed in de aanval en scoorden maar liefst 7 punten.


Werper Jochum Bos hield ook in deze inning goed stand tegen de Friezen, maar moest toch een punt toestaan. In de 3e inning kwam Bedrocks niet tot scoren en kwamen de mannen uit Leeuwarden terug tot 15-9.


Tijd voor coach Erik Eilering om van werper te wisselen.


Relief Pitcher Patrick Busscher bracht de inning tot een einde, maar moest nog wel twee punten toestaan.

In de laatste slagbeurt maakten de Bedrocks nog  3 runs en in de gelijkmakende laatste slagbeurt voor de mannen uit Leeuwarden werd door goed veldwerk van de Emmer verdediging slecht een paar puntjes toegestaan. Bij de stand 18-14 maakte nieuwkomer Frank Rieff met een fantastische vangbal de derde nul. Een overwinning  waarmee de Emmer reserves hun visitekaartje al hebben afgegeven voor het volgende seizoen.

Dames Bedrocks-Caribe 2
Zondag  was op de Meerdijk de laatste competitiewedstrijd van de dames tegen Caribe 2 uit Groningen. In de eerste 2 inningen liep het eigenlijk gelijk op, de dames van Emmen begonnen wat matig aan slag waardoor er weinig gescoord werd.


Dat werd goedgemaakt in de volgende inningen; een schitterende verre tik in het buitenveld leverde een 3-honkslag op voor pitcher Irma Seijkens(r) en een inning later was ook zij het die een clean up double aantikte terwijl korte stop Kelly Hartman een prachtige 2-honkslag produceerde in het midveld.

Hierdoor was de stand 13-5 voor de Bedrocksters in de 4e inning. In de 5e slagbeurt voor Groningen werden nog 2 punten gescoord. Een werkelijk schitterende vangbal van 2e honkvrouw Anniek Lassche en de waterdichte verdediging van Emmen zorgden als snel voor de laatste 3 nullen; eindstand 13-7 in het voordeel van Emmen. Hiermee behielden de Bedrocks de 3e plaats in de competitie, een mooi resultaat voor het eerste coachjaar van coach Ralph Seijkens.

Meiden softbal
De Aspirant softbalmeiden van de Bedrocks uit Emmen ontvingen de meiden van Almere’90. Net als in het eerste treffen waren ook nu beide teams zeer aan elkaar gewaagd. Tot en met de 3e inning was de stand nagenoeg gelijk (3-2, 7-7) door o.a. een prachtige honkslag van Sandi Seijkens. In de aanval lieten de Emmer meisjes het een beetje liggen, daar waar Almere wel de honkslagen neerlegde. 


Een werkelijk spectaculaire vangbal van 2e honkvrouw Zoë Kleef kon niet voorkomen dat Almere uiteindelijk aan het langste einde trok: 7-8.

Junioren

De Emmer junioren verloren op de Meerdijk van het Drachtster Diamonds. Zondagmorgen 7 oktober a.s. ontvangen de jonge mannen om 11.00 uur Pioneers uit Assen voor hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen.(foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda