Soft en Honkbalvereniging Bedrocks start scorecursus A

EMMEN - Bij Soft & Honkbalvereniging Bedrocks in Emmen ging zaterdag in samenwerking met cluster Noord van de KNBSB een scorercursus A van start. Het doel van deze opleiding is het aantal offici?le scorers binnen de vereniging uit te breiden. Bij elke offici?le Soft en Honkbalwedstrijd is het immers verplicht een scorekaart bij te houden. Op een scorekaart worden bij een wedstrijd van beide teams onder meer de slagvolgorde, de gescoorde punten, het aantal nullen, maar ook het volledige verloop van de wedstrijd aan het papier toevertrouwd. Het doel van deze administratie is om bijvoorbeeld ook bij onderbreking of staking van een wedstrijd of protesten, een volledig beeld te hebben van de situatie op dat moment.


Zo is door middel van diverse tekens op de scorekaart af te lezen wie er aanslag is, op welke wijze de slagman op de honken komt, in welk gedeelte van het veld de geslagen bal terecht kwam, het aantal honkslagen enz enz. Ook voor een coach zijn deze gegevens tactisch van belang,  bijvoorbeeld  bij de opstelling van zijn team bij een bepaalde slagman van de opponent.

Bij een juiste verslaglegging op het scoreblok zal het wedstijdverloop en de diverse persoonlijke prestaties af te lezen zijn. Deze gegevens kunnen vervolgens in team en persoonlijke statistieken worden verwerkt. De opleiding die wordt gegeven door internationaal scorer Ger van Dongen duurt een aantal zaterdagen, waarna het examen volgt. De cursisten vatten de eerste dag samen als zeer pittig, waarbij van Dongen opmerkte dat als men het eenmaal onder de knie heeft, het officiële scoren eigenlijk het mooiste is van de soft en honkbalsport.

Het bestuur van Bedrocks heeft opleidingen hoog in het vaandel staan en zal ook nog een scheidsrechtersopleiding start.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda