Spanning bij junioren Bedrocks

EMMEN - De spanning in de juniorencompetitie honkbal neemt met de week toe. De strijd om de titel gaat nog tussen twee teams, de Blue Hawks uit Zwolle en de Bedrocks uit Emmen. Afgelopen zaterdag speelden de Bedrocks een zgn "doubleheader" tegen de Pioneers uit Assen. Beide wedstrijden, onder leiding van umpire Robbin Vording, werden door de Emmenaren gewonnen.


Uit de uitslag, 12-9 en 9-8, blijkt wel dat het niet eenvoudig was. Lichtpuntjes bij de Bedrocks waren echter de aspiranten Scott Schulting (foto) en Luc van Brero. Scott, een zeer talentvolle pitcher, stond voor de tweede keer dit seizoen op de heuvel bij junioren en deed het uitstekend. Luc maakte z'n debuut met o.a. een 2-honkslag en een prachtige vangbal in het outfield.

In Zwolle speelden de nummers 2 en 3 op de ranglijst, de Blue Hawks tegen de Drachten Diamonds tegen elkaar. De Zwollenaren wonnen met 10-9 waardoor de wedstrijd a.s. zaterdag a.s. om 14.00 uur op de Meerdijk tussen Bedrocks en het zelfde Blue Hawks een extra lading krijgt nl. de strijd om de titel. Bij winst van de Emmenaren mogen zij zich kampioen van de 2e Klasse A noemen. Dat het geen eenvoudige opgave gaat worden blijkt wel uit het feit dat de drie voorgaande wedstrijden door de Zwollenaren werden gewonnen.

Pupillen

Ook zaterdag speelden de Emmer pupillen tegen Blue Devils uit Meppel. Ondanks de inspanning van de jongste Bedrocks honkballertjes die starten met Alex Uiterwijk Winkel op de heuvel, moesten ze hun meerdere erkennen in de Meppeler duiveltjes.

Aspiranten 1

Het eerste aspirantenteam van de coaches Robbin Vording en Johan Krol, derde op de ranglijst van de 2e klasse A had geen enkele moeite met hekkensluiter Giants uit Hengelo. Dat betekende een vette winst van de Drenten op de Twenten.

Heren.

Zondag was dat tijdens de heren 1 wedstrijd op de Meerdijk tegen Tex Town Tigers uit Enschede geheel andersom. 
De Tigers die merkwaardig genoeg een paard als mascotte meenemen naar elke wedstrijd, lieten de Bedrocks kansloos.  Het door blessures geplaagde Bedrocks team moest dit keer een beroep doen op junior Harry Boonstra en dames coach Ralph Seijkens die daarbij voor het eerst samen met zoon Devi in het eerste speelde. 


Desondanks wisten de Bedrockers het publiek toch te vermaken met af en toe mooie acties zoals een prachtige sliding op het 2e honk door Benjamin Houthuyzen.(foto). Zondag aanstaande om 14.00 de laatste competitiewedstrijd op de Meerdijk tegen Caribe.

Dames

Het eerste damesteam van de Bedrocks uit Emmen ontvingen de Blue Devils/Caps combinatie uit Meppel/Hoogeveen. I
n de eerste 3 inningen wisten de dames van de Bedrocks niet tot scoren te komen, daar waar de gasten 2 punten wisten
te behalen. Ondanks een paar prachtige honkslagen van Mariska Savenije en Kirsten Hekstra en een mooie 2 honkslag
van Sandi Seijkens (foto boven)wisten de Emmer dames niet verder dan het 3e honk te komen.

In de 4e inning wisten de Blue Devils nog 3 punten te scoren, dus in de gelijkmakende slagbeurt voor Emmen was het alles of niets, erop of eronder. Dit keer bracht een honkslag van Kelly Hartman, een schitterende stootslag honkslag van wederom Hekstra, en vervolgens een homerun van Yvonne Leever de verlossing, maar liefst 4 punten werden gescoord, waardoor de Emmer dames toch een puntje in de wacht wisten te slepen met een eindstand van 4-4.

Een half uurtje later was het tijd voor de 2e wedstrijd; Emmen begon in de aanval en scoorde gelijk 2 punten door wat fouten in de verdediging van Meppel. De Blue Devils/Caps combinatie wist maar 1 puntje te behalen. In de volgende 3 inningen waren het de Bedrocks die domineerden, nog eens 8 punten werden gescoord door honkslagen van Mariska Savenije, Kelly Hartman en Kirsten Hekstra, een productieve dag voor deze Bedrocksters.

Bedrocks pitcher Shirley van Gelden gooide een dijk van een wedstrijd en liet geen punten meer toe aan de Meppeler dames. Eindstand 9-1 in het voordeel van het eerste damesteam van de Bedrocks. Zaterdag aanstaande 11.00 uur: Aspiranten, 14.00 uur: Junioren, Zondag 10.00 uur: Heren 2, 11.00 uur: Dames , 14.00  uur:Heren 1. (foto’s Bert Springer).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda