Succes Bedrocks in Duistland.

EMMEN - De heren van Soft en Honkbalvereniging Bedrocks te Emmen hebben het eerste seizoenssucces geboekt. Dat soft en honkbal zomersporten zijn is algemeen bekend, maar dat er gedurende de winterperiode in de zaal wordt getraind, zal niet ieder weten. Ook onder de spelers zelf is de wintertraining niet altijd even populair, aangezien gravel, gras en vooral ruimte belangrijke elementen zijn die in een zaal ontbreken. In Nederland worden in de zaal nog wel enkele jeugdtoernooien gehouden, maar voor seniorenteams is dit een ontbrekend fenomeen. Bij onze oosterburen is dit is dit toch anders. Al enige jaren organiseert de L?ningen Tigers een internationaal zaalhonkbaltoernooi in een grote sporthal.

Het is een variant op het standaard honkbalspel. In tegenstelling tot de 9 veldspelers op het veld, bestaat een zaalteam uit 6 veldspelers. Hierbij ontbreken de pitcher en catcher in de verdediging. Bovendien slaat de slagman in de aanval vanuit de hand en zijn er verder nog wat regels toegespitst op het zaalgebeuren.


Op deze wijze ontstaat een razendsnelle spelvorm, waarbij het publiek ogen te kort komt en zich werkelijk geen seconde verveeld. Van de 10 deelnemende teams namen er twee herenteams uit Emmen deel aan het toernooi. Het eerste Bedrocks team mocht de spits afbijten tegen de Duitse gastheren. Dat deze spelvorm bij onze oosterburen meer wordt bedreven werd snel duidelijk. De Bedrocks mannen lieten zich volkomen verrassen door de Tigers en in no-time keken de Emmer heren tegen een zware achterstand aan, die ook niet meer was te herstellen.

De korte pauze voor de volgende wedstrijd werd benut voor een goed teamgesprek en dat bleek resultaat te hebben. Vanaf dat moment werden de overige wedstrijden gewonnen zodat de Emmer mannen rond 18.00 de finale wedstrijd konden spelen tegen de Waves uit Wilhelmshaven. De Bedrocks hadden geen moment problemen met de Duitse tegenstander en werden even als in 2009 toernooikampioen.


Opvallend is wel dat de wedstrijden in de zaal erg fanatiek worden gespeeld maar er in de pauze en op de tribunes louter goed geluimde mensen aanwezig zijn die genieten van meegebrachte zelfgebakken taarten, salades, drankjes maar vooral ook van het spel.

Ook het tweede Emmerteam, waarin ook een paar junioren speelden, wisten de meegereisde supporters te boeien met hun spel en legden daarmee beslag op de 5e plaats in het uitstekend georganiseerde toernooi. Zondag 7 maart aanstaande wordt door Bedrocks in de sportzaal aan de Houtweg in Emmerhout een jeugdtoernooi georganiseerd. Om tien uur gaan daar 9 teams van start voor een plaats in de finale die rond 15,30 zal worden gespeeld. Toegang gratis.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda