Succes voor Bedrocks jeugd.

EMMEN - De Bedrocks aspiranten ontvingen zaterdagochtend Zuidvogels uit Huizen voor een zogenaamde dubbelwedstrijd. Bedrocks stond op een 4e plaats en Zuidvogels nog ongeslagen op de 2e, maar virtueel op de eerste plaats. De eerste wedstrijd werd gewonnen door de Zuidvogels met 0-5. Een fraaie driehonkslag van Jeffrey Brandjes mocht niet baten tegen de sterke pitching van de Zuidvogels.

De tweede “uitwedstrijd” begon net als de eerste met goede pitchers van de vogels. Voor de laatste slagbeurt van de Zuidvogels stond Bedrocks voor met 2-5. Met één uit wisten de Zuidvogels 2 punten te maken en stond het 4-5. Een honkloper op het 2e honk moest het gelijkmakende punt brengen.


Dat liep anders toen Devon Noija de geslagen bal ving en naar het 2e honk liep om de honkloper die het derde honk probeerde te stelen uit te maken voor een zogenaamde ‘unassisted double play’. Deze actie maakte een eind aan de spannende wedstrijd en betekende de eerste nederlaag van het seizoen voor de Zuidvogels. Een zwaar bevochten, maar zeker ook verdiende overwinning voor de Emmer aspiranten, die daarmee naar de 3e plaats klommen.

Junioren

De Bedrocks junioren hebben in een zinderend duel van de Drachten Diamonds gewonnen en gaan als koploper de zomerstop in. De beide teams maakten er, onder leiding van de uitstekend leidende umpire Robbin Vording (foto) een waar spektakelstuk van, spannend tot het einde. Daar leek het in eerste instantie niet op want Drachten nam al snel een 0-4 voorsprong mede door een aantal keer vier wijd van Emmer pitcher en een paar foutjes in de wat nerveus ogende Emmer verdediging. Vanaf de vierde inning, de stand was inmiddels 4-8, begon het zowel aanvallend als verdedigend beter te draaien bij de Bedrocks. Er werden 7 runs binnengeslagen, stand 11-8 in Emmer voordeel.

Eerste helft laatste inning; de junioren uit Drachten geven zich nog niet gewonnen en komen op gelijke hoogte (11-11). Laatste slagbeurt voor de Bedrocks en de spanning is voelbaar zowel in het veld als op de tribune. 

Aspirant Jeffrey Brandjes, tot nu toe weinig gelukkig aan slag in deze wedstrijd, slaat een honkslag en steelt het tweede honk. De volgende slagman wordt uitgevangen in het midfield.


Dan slaat Max Kamp een bal diep in het rechtsveld. Hij slaat Jeffrey binnen en wordt met deze zgn. "walk off hit" man van de wedstrijd. Eindstand 12-11 voor de Bedrocks. Concurrent Blue Hawks uit Zwolle won hun wedstrijd tegen Caribe eveneens met 12-11 en staat nu met één punt achterstand op de tweede plaats.

Heren
Het eerste team van Bedrocks ontving Falcons uit Lelystad. Ook deze keer moest Coach Keith Bortz een team samenstellen zonder een aantal vaste krachten. Helaas moest Bedrocks hun 11e nederlaag incasseren in de laatste wedstrijd voor de zomerstop.  Met 9 honkslagen en slechts 2 veldfouten genereerde Falcons ondanks goed pitchwerk van Robbin Vording en Jop Strick 10 runs. Bedrocks haalde met 5 honkslagen en 6 errors echter maar 2 runs. 


Benjamin Houthuyzen liet zijn eerst honkslag bij het 1e team noteren en Giuseppe Rolesu (foto)maakte goede sier met zijn debuut als catcher. De komende weken is er zomerstop en de heren beginnen 23 juli weer met de trainingen.
(foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda