Teams Bedrocks winnen.

EMMEN - Afgelopen zaterdag speelden de junioren hun tweede wedstrijd van het seizoen tegen de Knights uit Leek. De Knights, altijd een lastige tegenstander voor de Bedrocks, hadden deze keer geen verweer tegen het slaggeweld van Emmer junioren. Alle slagmensen sloegen ??n of meerdere honkslagen met als hoogtepunt een "inside-the-park home run" van Barney van den Berg.


Al snel liepen de Emmenaren uit naar 17-2 voorsprong. Doordat de concentratie aan het einde van de wedstrijd wat afnam konden de Knights toch nog 7 runs maken. In de gelijkmakende slagbeurt werd de wedstrijd bij een stand van 19-9 beëindigd.

BeeBalldag
De noordelijke BeeBalldag die zaterdag bij Bedrocks in samenwerking met de honkbalbond werd gehouden, kan ondanks de lagere opkomst dan verwacht een succes worden genoemd. De opzet van deze dag was om het van honkbal afgeleide spel voor kinderen vanaf 5 jaar, ook voor begeleiders laagdrempelig te maken. Het uiteindelijke doel is om in steeds meer plaatsen in het noorden BeeBall teams te formeren.

Dames
Ondanks de aanhoudende regen begonnen de Emmen dames in Veendam vol goede moed de wedstrijd tegen de Blokes. Shirley van Gelden sloeg het eerste punt binnen met een prachtige honkslag langs het 3e honk. In de gelijkmakende eerste slagbeurt kwamen de Blokes met 3-1 voor. Door de regen kregen beide pitchers van zowel Emmen als Veendam weinig grip op de ballen waardoor het lastig werd de slagzone te bereiken.


 In de 2e en 3e inning lieten de dames uit Emmen geen punten meer toe en liepen zij uit naar een kleine voorsprong van 6-3 door o.a. een prachtige line drive honkslag van Jill Rieff en Pitcher Irma Seijkens(foto). In de gelijkmakende slagbeurt wisten de dames uit Veendam nog 2x te scoren, de spanning was om te snijden maar een prachtige vangbal van midvelder Marion Beldman bracht de verlossing, eindstand 5-6 voor de dames van de Bedrocks.

Heren

Het eerste Bedrocks team speelde zondag in Leek tegen Knights. De start was goed doordat linksvelder Alex ten Hoor in de eerste inning, met 1 honk bezet al een homerun sloeg. 1-2 voor Bedrocks. In de 3e inning kwam Knights nog op een 3-2 voorsprong, waarna Bedrocks goed op slag kwamen. Met een 4-11 voorsprong in de 2e helft van de 9e inning leek er voor Bedrocks  geen vuiltje aan de lucht.


Echter The Knights zetten een slot offensief in en kwamen op 9-11. Met 2 honken bezet maakte Bedrocks 2e honkman Pim Springer met een prachtige vangbal een eind aan de spanning.


Gezien de verhouding in honkslagen, 10 voor de Leeksters en 23 voor de Emmenaren, kregen Bedrocks mede door eigen slordigheden iets te weinig punten. Zondag a.s. om 14.00 ontvangen de Bedrocks mannen de koplopers Blokes uit Veendam op de Meerdijk.(fFoto’s Bert Springer).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda