Testwedstrijd Honkbaltalenten Bedrocks

EMMEN - Op 2de paasdag speelden de Future Stars Noord - Rookies hun eerste oefenwedstrijd tegen de Aspiranten van de Bedrocks uit Emmen. Het Future Stars Programma is vanuit de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softbal Bond gestart om honkbal-talenten binnen de regio de kans te geven nog beter in hun sport te worden, zodat ze misschien ooit uit mogen komen voor Oranje. Het regionaal programma Future Stars is de eerste fase in het opleidingstraject van talentherkenning en talentontwikkeling van de KNBSB.


Talentvolle spelers kunnen via een try-out instromen in de Regionale Bondstrainingen. De Rookies zijn spelers van
10 t/m 12 jaar. De 20 meest talentvolle spelers per regio trainen op een centrale locatie 8 keer twee uur onder leiding
van gekwalificeerd kader. Afsluitend neemt iedere Future Stars locatie op 18 en/of 19 juni deel aan het Nederlands Kampioenschap Little league. Dit gebeurt met een selectie van maximaal 14 spelers.

De oefenwedstrijd in Emmen was een eerste proeve van bekwaamheid voor de jonge spelers. Spelend tegen een
hogere leeftijdscategorie moesten ze laten zien wat ze waard waren. Voor veel spelers was het dan ook erg spannend
om voor het eerst met 'vreemde' teamgenoten in het veld te staan.


Ondanks het leeftijdsverschil hebben de Rookies zich kranig geweerd. De ballen vlogen om hun oren, maar langzamerhand kregen ze grip op de wedstrijd. Aan het  eind van de wedstrijd werden er een aantal zeer goed uitgevoerde acties gemaakt!


Het kader van de Future Stars heeft de wedstrijd aangegrepen om ook het tactische deel van het spelletje uit te diepen. Na de wedstrijd kregen de spelers nog een uurtje les in verdedigende strategieën.(foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda