Veldverlichting zit Bedrocks tegen.

UTRECHT - Misschien spelen de Bedrocks heren beter als het weer slechter is. Afgelopen zaterdagavond in Vleuten / Utrecht speelden de Emmense mannen tegen UVV-2 in winderige en koude condities. De opkomst van het publiek was niet groot maar ze kregen veel respect van de spelers omdat ze in winterjassen en of onder dekens moesten zitten te kijken. Op het veld zag het er veel “warmer” uit en het was een spannende wedstrijd tegen twee redelijk gelijkwaardige teams.


Met Robbin Vording op de heuvel, Dennis Wang, Alex ten Hoor en .................................


................Giuseppe “Juice” Rolesu aan slag, hadden de Bedrocks een van hun beste wedstrijden van dit seizoen.
Vording had (tot nu toe met Heren 1) zijn beste wedstrijd op de heuvel.  Tijdens zijn 5 innings heeft hij 5 runs opgegeven (4 verdiend) met 4 walks en 4 strikeouts.  Wang die enkel jaren voor UVV speelde, bleef nog steeds sterk met de knuppel met 2 honkslagen uit 3 slagbeurten, 2 walks, 4 rbis en 1 run gescoord.  Ten Hoor noteerde 2 uit 5 met  één rbi en Rolesu had 3 line-drive honkslagen uit zijn 5 slagbeurten.


Normaal gesproken is een honkbalwedstrijd 9 innings.  Maar…omdat het een avondwedstrijd was en er verlichting werd gebruikt, moesten ze om 22.30 stoppen na de 8e inning wegens een verordening van de Gemeente Utrecht.(navraag bij de KNBSB leerde dat dit juist was)


Aangezien een honkbalwedstrijd makkelijk 3 tot 4 uur kan duren lijkt 19.30 niet de juiste aanvangstijd. Op dat moment stonden de Bedrocks 9 – 7 achter. Jammer dat de Bedrocks slagmannen hun laatste slagbeurt niet kregen en zodoende niet in de gelegenheid hadden om de stand in hun voordeel te beslechten maar het was wel een goede wedstrijd.

Pupillen
Zaterdag speelden de Emmer pupillen tegen Drachten Diamonds .

Het honkbalteam met als enig meisje Lisanne Mol verloor weliswaar fors, maar dat geen enkele invloed op het plezier van de groep. Zaterdag 22 juni ontvangen de pupillen om  10.00 Knights Leek en om 12.00 wordt er tegen Caribe gespeeld. |||

Aspiranten
Het aspiranten 2 team nam het zaterdag in Emmen op tegen nummer 2 op de ranglijst Blue Hawks uit Zwolle.  In een spannende gelijk opgaand spel behaalden de Emmer jongens een mooie 9-8 overwinning.

 Beste slagman bij Bedrocks was Julian Berns die zelfs een fraaie homerun wist te maken.

Dames

Dams Bedrocks vieren overwinning met dank aan een fout van Drachten aan het einde van een zinderende wedstrijd op het softbalveld van de Bedrocks in Emmen. Daar waar Drachten vorig weekend nog knap wist te winnen van koploper Eagles uit Deventer, kregen zij het zondag in Emmen aanzienlijk moeilijker met het dames 2 team van de Bedrocks.

Bedrocks en Drachten hebben de leiding 5x over en weer aan elkaar overgedragen, de Bedrocks trokken uiteindelijk aan het langste eind met een 6-4 overwinning in een 6 inningen durende spannende pot. De Bedrocks slaagden er pas in de 5e inning in de leiding definitief te pakken. Op een veldfout van Drachten werd gescoord door Bich Dinh. Shirley van Gelden sloeg vervolgens Jamie Scanteie over de plaat wat het 6e punt opleverde.

Pitcher Bich Dinh wist haar slaggemiddelde omhoog te halen door een honkslag te slaan in de eerste, derde en vijfde inning, 3 uit 3. Een gedegen verdediging hield het veld goed dicht in de laatste aanval van Drachten, de winst werd niet meer uit handen gegeven. Eindstand 6-4.

Heren 2

De zondag in Emmen gespeelde wedstrijd Hickory (Winterswijk) – Bedrocks 2 werd met 2-12 door de Emmer mannen gewonnen. Beste slagman was Alex ten Hoor die op de foto de thuisplaat binen stuitert. 

Zondag a.s.  spelen de Bedrocks 2 om 11.00  op de Meerdijk tegen koploper ESCA Arnhem Rhinos-2. (Foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda