Winst en verlies bij Bedrocks

EMMEN - Zondagmorgen speelden de Bedrocks dames hun 3e wedstrijd in Assen tegen het plaatselijke Pioneers. Bedrocks coach Ralph Seijkens had zijn veldopstelling goed gekozen met pitcher Shirley van Gelden en catcher Kelly Hartman in het centrum van de verdediging. Een sterk veld was hun deel zodat Bedrocks alleen in de 1e inning een punt moest toestaan tegen over Bedrocks 3 runs. Pioneers had met de inzet van 4 werpers duidelijk een pitching probleem en Bedrocks wist daar met goed slagwerk in de 2e inning met 9 runs van te profiteren. Honkslagen werden gemaakt door B. Dihn, A. Lassche, I. Seijkens (2) met een 2-honkslag , J. Rieff, K. Hartman, S. Schuitert en K. Hekstra. Zondag a.s. om 11.00 ontvangen de Emmer dames Blue Hawks uit Zwolle op de Meerdijk.


Beste honkloopster was Jill Rieff die bij de eindstand 1-16, drie gestolen honken liet noteren.


Irma Seikens.  2e honkslag

Heren
Heel anders verging het Bedrocks heren-1 die zondagmiddag hun thuiswedstrijd op het Blue Devils-veld  in Meppel speelden tegen HCAW-3 uit Bussum. Er was een goede opkomst van het Bedrocks-publiek maar behalve een 2-run homerun van Dennis Wang in de 1e inning, en nog 2 runs in de 4e inning, hadden ze weinig reden om te juichen.

  
Catcher v.d. Toom in overleg met coach Keith Bortz


Bas Vogel gooit voor een dubbelspel


Bart Jan v.d. Toom


Coach Keith Bortz 

In de 2e inning scoorde HCAW 9 runs en ze hadden ook innings met 4, 3, 3 en 2 runs gescoord. Daarbij hebben Bedrocks hun tegenstander zeker geholpen met 4 veldfouten en 8  keer kon een HCAW slagman met vier-wijd naar het 1e honk vetrekken. Maar de mannen uit Bussum wisten hun knuppels ook goed te gebruiken met 21 honkslagen in de 7 inningen wedstrijd. Hoewel er veel redenen waren om teleurgesteld te zijn, vooral een 4 - 21 eindstand, had coach Keith Bortz van de Bedrocks ook positieve opmerkingen.


“Ik vind dat Arjan Koreman, Barney v/d Berg en Bas Vogel(foto) een goede wedstrijd hebben gespeeld.  Arjan heeft minder dan drie jaar ervaring met honkbal maar maakte een paar goede acties in het veld, haalde 1 honkslag uit 2 slagbeurten en scoorde een run.  Barney heeft hard aan zijn swing gewerkt en ik merk zijn verbetering als slagman maar ook als honkballer in het algemeen.”

Hoewel hij één van de oudste spelers was heeft Vogel een paar mooie acties in het veld gemaakt, inclusief zijn aandeel in een 6-4-3 dubbelspel.”  “Ik vond de invloed van Bas op het veld en in de dug-out heel belangrijk,” zei Bortz.  “Hij blijft altijd positief en levert zijn bijdrage in het veld.”

“Iedere week spelen wij met slechts 11 of 12 spelers en twee daarvan zijn net 16 jaar.  Na promovering wisten we dat dit seizoen een uitdaging zal zijn en zeker was vandaag een reality-check.  Maar Bart Jan v/d Toom had goede swings vandaag.  Jop Strick had betere controle op de heuvel.  Ja, wij … ik ook … moeten het allemaal beter doen aldus Bortz, minder erors maken en minder vier-wijd gooien. 

Maar we moeten ook realistisch blijven.  Vandaag heeft het betere team gewonnen.” Vanaf aanstaande zondag a.s. hebben de Bedrocks mannen drie wedstrijden in 7 dagen.  Op 5 mei spelen ze tegen de Falcons in Lelystad, 9 mei tegen de Zuidvogels-2 in Huizen en op 12 mei spelen ze eindelijk in Emmen tegen de Domstad Dodgers-2. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda